volonterski centar zagrebUključi se u svijet volontera.
Registrirani korisnici mogu sami odrediti stupanj do kojeg se žele uključiti.
Zaštita životinja Obrazovanje Ljudska prava, izgradnja mira i demokracije
02.02.2012.
Postala sam članica na vcz.hr
Moje dosadašnje iskustvo: Udruga u sklopu koje sam sudjelovala u volonterskom radu je Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu. To je udruga koja okuplja stručnjake (defektologe, liječnike, logopede, pedagoge, psihologe, rehabilitatore i dr.) s područja rane intervencije na razvoj, a cilj im je omogućiti optimalni razvoj svakog djeteta, posebice onih sa socijalnim i biološkim problemima.
Osim stručnjaka, udruga okuplja i volontere - studente psihologije, te studente edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i srodnih zanimanja. Oni svi zajedno sudjeluju u olakšavanju svakodnevnog života, kako djece s razvojnim teškoćama, tako i njihovih obitelji.
U sklopu volontiranja, ja sam kao osobni asistent dodijeljena sada četverogodišnjoj djevojčici, te je određeno da s njom vrijeme provodim tijekom njenog boravka u vrtiću Mirjam Weiller tri puta tjedno po tri sata. Kako djevojčica ima razvojne karakteristike autističnog spektra, moja zadaća je bila da joj budem neka vrsta "produžene ruke", kako bi joj pomogla u socijalnom pristupu i interakciji s drugom djecom te mješovite grupe (od 1.-6. godina). Dakle, trebala sam pronaći učinkovite načine da je usmjerim na zajedničke aktivnosti grupe ili druženje s djecom, ili pak da drugu djecu usmjerim na sudjelovanje u aktivnostima koje je djevojčica već započela.
02.02.2012.
Prijavila sam se za volontiranje na projekt Pisanje članaka na teme iz područja psihologije.