26.2.2015.

Slavko Navratil, volonter udruge Dodir dobitnik je
Volonterskog Oskara za 2014. godinu
 

Volonterski centar Zagreb, u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom dodijelio je u srijedu, 25. veljače 2015. šestog Volonterskog Oskara, nagradu za zagrebačkog volontera/ku godine – pojedinca koji mijenja svoju širu zajednicu nabolje.

Nagrada je dodijeljena Slavku Navratilu, dugogodišnjem volonteru Udruge Dodir, koji je osvojio 46% od ukupno 1.803 glasova građana. Uz Slavka, u drugi krug natječaja za nagradu Volonterski Oskar 2014. odabrani su i Maja Vuga (22), volonterka Udruge terapijsko jahanje Don Kihot te Marin Čujić (19), volonter udruge Krijesnica.

Svečana dodjela Volonterskog Oskara 2014. održana je u srijedu 25. veljače 2014. u Staroj gradskoj vijećnici. Program dodjele započeo je pozdravnim govorima.

"Marin, Maja i Slavko zaista jesu zvijezde naše današnjice, osobe čija djela zaslužuju sve pohvale i čija djela mogu biti smjernice i u našim životima. Volonteri su svijetle točke našeg društva. Krenimo od sebe i  volontirajmo jer tako kreiramo ljepšu zajedničku budućnost." - istaknula je izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb, Jela Prgić Znika.

"Objeručke smo prihvatili podržati volontiranje i to ćemo činiti i nadalje. Samo zajedno možemo učiniti što je potrebno, a za to treba srce i volja. A ovi volonteri imaju baš to i puno im hvala svima." - poručila je Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

"Živimo u društvu gdje nemamo vremena za sebe i svoje bližnje, a volonteri nalaze vremena za osobe koje ne poznaju i to treba cijeniti. Ovo je jedan pokret dobrote i zbog volontera vjerujem da ima nade za naše društvo." - naglasio je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine.

Uzvanicima se obratila i prošlogodišnja dobitnica nagrade, Maša Davidović, mlada liječnica i dugogodišnja volonterka Dječjeg doma Zagreb.

"Ova nagrada ne služi samo da se netko individualno ističe, već da inspirira sve ostale. Osim toga, kada bi svatko dao dio sebe, onda bi mogli promijeniti ovaj svijet na bolje." - poručuje Maša.

Na natječaj za nagradu Volonterski Oskar 2014. pristiglo je ukupno 22 prijave te su ovim putem svim nominiranim kandidatima dodjeljene prigodne nagrade. U nastavku programa, o finalistima natječaja govorili su predstavnici organizacija u kojima volontiraju. Nakon kratkog obraćanja publici od strane samih finalista, Slavku Navratilu dodijeljena je nagrada Volonterski Oskar za 2014. godinu kao volonteru s najvećim brojem glasova građana.

 

30.1.2015.

 

Slavko, Maja i Marin finalisti su natječaja za nagradu Volonterski Oskar 2014.

Stručno povjerenstvo izabralo je troje finalista za nagradu Volonterski Oskar 2014. čime i službeno počinje drugi krug natječaja gdje građani svojim glasovima odabiru dobitnika/cu!

Slavko Navratil – volonter udruge Dodir, Maja Vuga – volonterka udruge Don Kihot i Marin Čujić – volonter udruge Krijesnica kandidati su koji su dobili najviše ocjene Povjerenstva – naj volonteri kojima građani u drugom krugu mogu dati svoj glas i podržati ih u nastojanjima da mijenjaju svoju zajednicu na bolje. 

Glasovati možete bilo elektronskim putem putem ankete u nastavku, u uredu VCZ-a u Ilici 29 putem glasačkih listića ili slanjem svojih glasova poštom na adresu Volonterskog centra Zagreb. Da bi bila valjana, pošiljka treba sadržavati Ime i prezime, OIB i potpis osobe koja glasuje, te ime i prezime kandidata kojemu se daje glas.

Glasovanje se zatvara u petak, 20. veljače 2015., dok ćemo dobitnika/cu Volonterskog Oskara 2014. proglasiti na svečanoj dodjeli 25. veljače 2015.

Pozivamo sve građane, stare i mlade, male i velike, volontere, ali i one koji će to tek postati :) pročitajte predivne volonterske priče ovo troje kandidata i glasujte za naj volontera/ku po svom izboru! (glasati možete samo jednom!)

   

 

U prvom krugu, na temelju unaprijed određenih kriterija, stručno povjerenstvo je odabralo troje kandidata koji su ušli u drugi krug natječaja. Ove godine, peteročlano povjerenstvo - tijelo čiji su članovi predstavnici različitih relevantnih dionika za razvoj volonterstva na području grada Zagreba činile su:

Maša Davidović, dobitnica Volonterskog Oskara 2013.

Ivana Kordić, predstavnica organizatora natječaja, članica Upravnog odbora Volonterskog centra Zagreb

Mateja Petrić, predstavnica Grada Zagreba, Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom

Tatjana Papst, predstavnica obrazovnih institucija i  organizatora volontiranja, koordinatorica volonterskog kluba Srednje škole Bedekovčina

Barbara Matejčić, predstavnica medija, slobodna novinarka

Odabirom troje finalista otvoren je drugi krug natječaja za Volonterskog Oskara, zagrebačku nagradu za volontera/ku godine. Sada su na redu Vaši glasovi koji će odlučiti o finalnom dobitniku nagrade Volonterski Oskar 2014.

Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara želimo istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu, a aktivnost provodimo u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

20.1.2015.

Zaprimljeno 22 prijave za nagradu Volonterski Oskar 2014.

U ponedjeljak, 19. siječnja 2015. zatvorene su prijave kandidata za nagradu Volonterski Oskar 2014. U 35 dana zaprimili smo ukupno 22 prijave i isto toliko prekrasnih volonterskih priča marljivih ljudi koji svakodnevno mijenjaju našu zajednicu na bolje.

Kao i proteklih godina, odluka o dobitniku/ci nagrade Volonterski Oskar donosi se kroz dva kruga.

Pred nama je prvi krug odabira u kojem će povjerenstvo donijeti odluku o finalistima natječaja. Ove godine, peteročlano povjerenstvo - tijelo čiji su članovi predstavnici različitih relevantnih dionika za razvoj volonterstva na području grada Zagreba čine:


Maša Davidović, dobitnica Volonterskog Oskara 2013.

Ivana Kordić, predstavnica organizatora natječaja, članica Upravnog odbora Volonterskog centra Zagreb

Mateja Petrić, predstavnica Grada Zagreba, Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom

Tatjana Papst, predstavnica obrazovnih institucija i  organizatora volontiranja, koordinatorica volonterskog kluba Srednje škole Bedekovčina

Barbara Matejčić, predstavnica medija, slobodna novinarka


Odluka u prvom krugu bit će donesena od strane povjerenstva do petka, 30. siječnja 2015. kada će biti objavljena imena kandidata koji su ušli u uži krug natječaja. Time počinje i drugi krug u kojem će odluku o dobitniku/ci preuzeti građani koji će imati priliku glasati za svoje favorite elektronskim putem na stranici Volonterskog Oskara te fizički u uredu VCZ-a.

Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara želimo istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu, a aktivnost provodimo u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

15.12.2014.

 

Otvoren natječaj za Volonterskog Oskara,
zagrebačku nagradu za volontera/ku godine

Volonterski centar Zagreb od ponedjeljka, 15. prosinca otvara natječaj za Volonterski Oskar, zagrebačku nagradu za volontera/ku godine.

Ovim putem pozivamo sve neprofitne organizacije koje rade s volonterima da za nagradu Volonterski Oskar nominiraju volonterke i volontere koji su dali poseban doprinos njihovom radu, korisnicima i razvoju organizacije te im na taj način iskažu dodatno priznanje.

Prošlogodišnja dobitnica Volonterskog Oskara Maša Davidović

Volonterski Oskar nagrada je za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na razini Grada Zagreba, na godišnjoj osnovi. Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara želimo istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu.

Natječaj za nagradu Volonterski Oskar provodi se u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Rok za prijavu je 35 dana od raspisivanja natječaja, a prijavni obrazac i puni tekst natječaja dostupni su na sljedećim poveznicama:

PRIJAVNI OBRAZAC

JAVNI POZIV - VOLONTERSKI OSKAR 2014.

i u tiskanom obliku u uredu Volonterskog centra Zagreb, u Ilici 29. 

Dodatne informacije o natječaju pronađite u prilogu i molimo koristite sljedeće kontakte:

Volonterski centar Zagreb

Ilica 29, HR-10 000 Zagreb

TEL. 01/ 3013 058

FAX. 01/ 3013 736

MOB. 098/ 373 672

e-mail. zvs_info@vcz.hr

Veselimo se vašim prijavama!

Tim Volonterskog centra Zagreb

Volonterski oskar 2009 Volonterski oskar 2010 Volonterski oskar 2011 Volonterski oskar 2012 Volonterski oskar 2013