Održana Nacionalna konferencija o školskom volontiranju

U petak, 02. srpnja 2021., održali smo Nacionalnu konferenciju o školskom volontiranju u sklopu projekta “Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj” koji se provodi kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Naši panelisti razgovarali su o temama kurikuluma o školskom volontiranju, orijentacijskim radionicama, školskim volonterskim akcijama i školskim volonterskim klubovima.

Hvala svim panelistima koji su iznijeli svoja vrijedna iskustva i raspravili o važnim temama volontiranja u osnovnim i srednjim školama: Lejla Šehić Relić iz Hrvatskog centra za razvoj volonterstva, Ivana Sauha iz Osnovne škole Augusta Šenoe, Sonja Lušić Radošević iz IX. gimnazije Zagreb, Ivana Borić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Mile Drača iz Udruge OAZA, naš Juraj Požgaj, voditelj projekta, Iva Suden iz Srednje škole dr.Antuna Barca Crikvenica, Jelena Soudil Prokopec iz Ekonomske i upravne škole Osijek i Sanja Gavrančić iz Osnovne škole Mertojak Split.
Također hvala Heleni Beus, ravnateljici Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske što je prisustvovala konferenciji i obratila se brojnim zainteresiranim sudionicima.

Zahvaljujemo i Domagoju Novokmetu na odazivu i divnom moderiranju.

Hvala i gotovo 300 sudionika i sudionica iz cijele Hrvatske koji su sudjelovali na panelu i pokazali važnost teme školskog volontiranja.
Iako je ovo bila završna konferencija projekta, mi nastavljamo sa svojim aktivnostima u misiji razvoja volontiranja u osnovnim i srednjim školama!