Gdje sam?

Dodjela Volonterskog Oskara 2014.

Volonterski centar Zagreb, u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom dodijelio je u srijedu, 25. veljače 2015. šestog Volonterskog Oskara, nagradu za zagrebačkog volontera/ku godine – pojedinca koji mijenja svoju širu zajednicu nabolje.


Nagrada je dodijeljena Slavku Navratilu (75), dugogodišnjem volonteru Udruge Dodir, koji je osvojio 46% od ukupno 1.803 glasova građana. Uz Slavka, u drugi krug natječaja za nagradu Volonterski Oskar 2014. odabrani su i Maja Vuga (22), volonterka Udruge terapijsko jahanje Don Kihot te Marin Čujić (19), volonter udruge Krijesnica.

Svečana dodjela Volonterskog Oskara 2014. održana je u srijedu 25. veljače 2014. u Staroj gradskoj vijećnici. Program dodjele započeo je pozdravnim govorima izvršne direktorice VCZ-a Jele Prgić Znike, pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, gđe. Višnje Fortune te predsjednika zagrebačke Gradske skupštine, gdina. Darinka Kosora.


Uzvanicima se obratila i prošlogodišnja dobitnica nagrade, Maša Davidović, mlada liječnica i dugogodišnja volonterka Dječjeg doma Zagreb.


Na natječaj za nagradu Volonterski Oskar 2014. pristiglo je ukupno 22 prijave te su ovim putem svim nominiranim kandidatima dodjeljene prigodne nagrade. U nastavku programa, o finalistima natječaja govorili su predstavnici organizacija u kojima volontiraju. Nakon kratkog obraćanja publici od strane samih finalista, Slavku Navratilu dodijeljena je nagrada Volonterski Oskar za 2014. godinu kao volonteru s najvećim brojem glasova građana.


Progam dodjele moderirao je televizijski voditelj Frano Ridjan, dok je za glazbeni dio programa bio zadužen Djevojački zbor IX. gimnazije.


Za fotografije sa svečane dodjele nagrade Volonterski Oskar 2014. zaslužni su naši vrijedni foto-volonteri Goran Petković i Nina Branković.