Gdje sam?

Hrvatska volontira 2014.!

U razdoblju od 19. do 24. svibnja 2014. godine, u organizaciji Hrvatske mreže volonterskih centara diljem cijele Hrvatske održana je četvrta po redu manifestacija „Hrvatska volontira“ čiji je glavni cilj promocija i daljnji razvoj volonterstva. 

Ovogodišnja manifestacija okupila je 249 različitih organizacija i udruga te 6.222 volontera koji su kroz 317 volonterskih akcija na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 45.622,5 sati, a sve u cilju promocije volonterskih programa različitih organizacija, ali i vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca!

S obzirom da se ovogodišnja manifestacija ‘’Hrvatska volontira’’ odvijala u trenutku kada su velike poplave pogodile Hrvatsku i susjedne zemlje, velik broj planiranih volonterskih aktivnosti preusmjereno je na organiziranje
i slanje humanitarne pomoći u poplavljena područja.

Manifestacija ‘’Hrvatska volontira’’ je, unatoč nastalim okolnostima, izvedena upravo kao podsjetnik na vrijednosti dobrovoljnog angažmana građana uvijek, a posebno u izvanrednim i kriznim situacijama. Broj organiziranih,
ali i samoinicijativnih volonterskih aktivnosti povezanih s prikupljanjem pomoći poplavaljenim područjima nije moguće izmjeriti, ali pokazuje nam da smo društvo koje prepoznaje istinske ljudske vrijednosti i da smo spremni dati svoj doprinos.

VCZ foto-volonteri: Romina Orešković, Mario Radaković, Hrvoje Šincek, Ines Igrec, Lidija Jasnić, Rudolf Šikić, Sunčica Cisko, Adem Alajbegović, Aco Momčilović.