Gdje sam?

Proslavimo Sv.Patrick zajedno

Hrvatsko-Irska kulturološka udruga organizira veliki Festival povodom Dana Sv. Patricka, 14.03.09. (subota), i Irski tjedan od 12.-17.03. Na sam Festival nastupiti će 6 bendova, koji sviraju tradicionalnu ili rock irsku glazbu, a biti će popraćeni sa oko 90 irskih plesača, koji će izvoditi Riverdance s bakljama, održavati će se male škole irskih plesova i sl.

Obzirom da je i prošle godine na Festivalu bilo prisutno oko 15 000 posjetitelja, i ove godine Udruga je uočila potrebu za dodatnom potporom volontera na taj dan, prvenstveno u smislu da budu prisutni na Festivalu i pomažu u koordiniranju bendova, plesača te kao security

Sveti Patrick je irski svetac zaštitnik, i pored Svetog Nikole i Svetog Valentina, jedan je od najpopularnijih svjetskih svetaca. Danas je Dan Sv. Patricka svjetski blagdan, koji se slavi i van engleskog govornog područja (npr. Japan, Rusija), gdje nema mnogo irskih doseljenika (za razliku od Australije, Kanade i Amerike, gdje su najviše rasprostranjeni). Razloge ne treba dugo tražiti jer se upravo proslave tih blagdana vežu za veselu glazbu, prijateljstvo i uopće pozitivnu energiju. Danas se najpoznatija parada održava upravo u Dublinu, s višemilijunskim brojem posjetitelja. Ako se želite prijaviti kliknite ovdje.