Gdje sam?

Dodijeljen Volonterski Oskar

 Volonterski centar Zagreb je petu godinu zaredom, u suradnji s Gradom Zagrebom, 27. veljače 2014. u Staroj gradskoj vijećnici dodijelio Volonterskog Oskara, nagradu za zagrebačkog volontera/ku godine. 

“And the Oscar goes to Maša Davidović, djevojački Vikić-Topić, volonterki Dječjeg doma Zagreb!“ svečano je objavio Frano Ridjan, moderator svečanosti. Ove godine je glasalo ukupno 2260 građana, od kojih je čak 66% svoj glas dalo Maši. U užem krugu izbora uz Mašu su se nalazili i Adrijana Žilić Micevski, volonterka Udruge za podršku žrtvama i svjedocima te Mile Mrvalj, volonter udruge Ulični suputnik.

U pozdravnom govoru izvršna direktorica VCZ-a Jela Prgić Znika, istaknula je da su svi nominirani već samim svojim pristupom i radom pobjednici te da se Volonterskim Oskarom daje priznanje svim volonterima te šire njihovi pozitivni primjeri. Sve prisutne pozdravio je Tedi Lušetić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport i Darinko Kosor, predsjednik Skupštine grada Zagreba.

Volonterskog Oskara, nagradu za zagrebačkog volontera/ku godine odabranog od strane javnosti zbog posebnog doprinosa postignutog volonterskim radom, umjesto Maše koja je na bračnom putovanju preuzeo je njezin brat Nikola Vikić-Topić, i sam volonter. Nagradu je uručila Nikolina Piršljin, prošlogodišnja dobitnica Volonterskog Oskara