Gdje sam?

GONG traži promatrače

Skorim raspisivanjem izbora krenut će i praćenje cjelokupnog izbornog procesa kojeg GONG provodi od 1997. godine. Izborni dan važan je dio tog procesa, a za njegovo praćenje potreban je veći broj educiranih osoba.Na ovim izborima na statistički određenom uzorku biračkih mjesta pratit će se tijek izbornog dana te proces prebrojavanje glasova. Praćenje, izvještavanje tijekom izbornog dana i nakon prebrojavanja glasova, te obrada zaprimljenih informacija provode se po međunarodno prihvaćenoj metodologiji (tzv. “quick count”).

GONG je od 2000. godine na svim parlamentarnim izborima uspješno provodio projekt paralelnog prikupljanja i obrade rezultata izbora, no ove godine aktivnosti izvještavanja i prikupljanja informacija proširene su sadržajno, vremenski (na cijeli izborni dan) i tehnološki (upotrebom sms sustava dojava).

Tako je nastao projekt “LOG IN Izbori 2011” koji će uključivati 500 educiranih terenskih suradnika - promatrača iz cijele Hrvatske. Detaljni opis našeg projekta i online obrazac za prijavu možete nači na (http://www.gong.hr/cpage.aspx?page=Volonteri2011.aspx&PageID=223).