Gdje sam?

Ljetni volonterski kamp Pegasus 2009

Od 20. lipnja 2009. Konjički centar Pegasus-Šibenik traži i prima volontere za ljetnu ispomoć u Centru za rad oko konja (čišćenje, hranjenje ...) i na radovima oko uređenja prostora šuma i livada., posebno na dijelu na kojem od 05. lipnja postoji novosagrađeno dječje igralište terapijsko-rekreacijskog tipa (čišćenje od kamenja i hortikulturno uređenje). Dobrodošli su svi koji se ne boje rada i koji vole i poštuju prirodu, konje i djecu, posebice djecu s posebnim potrebama.

Od 20. lipnja 2009. Konjički centar Pegasus-Šibenik traži i prima volontere za ljetnu ispomoć u Centru za rad oko konja (čišćenje, hranjenje ...) i na radovima oko uređenja prostora šuma i livada., posebno na dijelu na kojem od 05. lipnja postoji novosagrađeno dječje igralište terapijsko-rekreacijskog tipa (čišćenje od kamenja i hortikulturno uređenje)

http://www.sibenik.hr/default.asp?dID=761

Volonteri koji žele doći k nama trebali bi imati svoj šator, vreću za spavanje, pribor za osobnu higijenu i pribor za hranjenje.
Hranjenje moguće u osobnoj režiji u našoj klupskoj priručnoj kuhinji. Sanitarni čvor sadrži dva toaleta i dio s tušem i perilicom za rublje.

U slučaju nevremena moguće je organizirati spavanje pod krovom
Poželjno bi bilo poznavanje ophođenja s konjima, ali i početnici su dobrodošli s tim da moraju računati da će prvih dana u slobodno vrijeme morati sudjelovati na organiziranim radionicama u kojima će upoznati kako se ophoditi s konjima i posebno s opremom, te također naučiti ponešto o fiziologiji i psihologji konja. Ostalo će učiti "u hodu" kroz rad u Centru.

Svi koji bi željeli volontirati kod nas trebaju računati da će dnevno oko šest sati trebati provesti na prostoru jahališta za koje će vrijeme dva do tri sata dnevno biti okupirani pomoćnim poslovima od čišćenja štala, hranjenja konja do uređenja okoliša Centra.

Svi koji će pokazati sklonost prema terapijskom jahanju mogu se javiti za pomaganje u izvođenju terapijskog jahanja.
Ostalo vrijeme volnterai mogu slobodno koristiti po svojem osobnom nahođenju uz prethodni dogovor s upravom Centra na sunčanje, kupanje, druženje, igranje, jahanje (uz najavu i kontrolirano vodstvo od strane uprave Centra) ... posjete obližnjim otocima Krapnju (tik do nas pa mogu i plivajući do tamo), Zlarinu, Prviću, Kapriju ili pak mogu posjetiti N.P. Kornati ... i N. P. Krka o kojima ne treba posebno pričati ...

Više informacija i prijava na stranici projekta.