Gdje sam?

Mentori u zajednici

Mentori u zajednici, mentorski je, preventivni i ranointerventni program Plavog telefona koji spaja mladu odraslu osobu – volontera i dijete u socijalnom riziku. Radi se zapravo o aktivnostima programa Velika sestra veliki brat....

Cilj programa je izgrađivanje i održavanje trajnijeg odnosa odrasle volonterke s djetetom kroz prijateljstvo, povjerenje i skrb.

Dijete i volonter 3-5 sati tjedno provode u zajedničkom druženju: izlascima u grad, razgovoru, sportskim aktivnostima, učenju. Sam odnos dijete – volonterka postaje zaštitni činitelj u razvoju djeteta, a nizom prilagođenih aktivnosti i situacija kod djeteta se razvijaju socijalne vještine, novi interesi i navike, širi se krug poznatih osoba, potiče pozitivan stav prema učenju i školi, unapređuje se slika o sebi i poboljšava školsko postignuće. U svrhu širenja socijalne mreže djeteta i razvoja novih interesa organiziraju se grupne aktivnosti i izleti za djecu i volontere.

Za opis trazenog profila volontera i detaljne informacije o projektu kliknite ovdje. Uzivajte u volontiranju obojanom u plavo!