Gdje sam?

Noć Muzeja

„Mali volonterski centar“ – program MSU-a u Noći muzeja. Cilj ovog projekta je pokazati koliko nam je važan i dragocjen rad s volonterima u novom Muzeju suvremene umjetnosti. U prvoj Noći muzeja u novoj zgradi MSU-a, u siječnju 2010, posjetilo nas je oko 33.000 posjetitelja. Takav odaziv zahvaljujemo činjenici što je novi Muzej ponudio niz zanimljivih programa, koje smo bili u mogućnosti uspješno provesti zahvaljujući i velikoj pomoći volontera – njih četrdesetak. Najveći boj volontera upravo nam dolazi iz Volonterskog centra Zagreb, na čemu smo vam vrlo zahvalni, a tijekom prošle godine u nekoliko naših velikih događanja bilo je uključeno oko 170 volontera.

Dvadesetak njih trajno su vezani uz Muzej i volontira u različitim oblicima edukativne djelatnosti, biblioteci, marketingu i sl. i zbog toga smo odlučili predstaviti rad volontera u „Malom volonterskom centru“ u prizemlju muzeja, tijekom Noći muzeja, 28.siječnja 2011.

Zadaća je volontera razgovarati sa zainteresiranom publikom – o tome što ih privlači Muzeju, zašto su spremni nekoliko sati tjedno svog slobodnog vremena pokloniti drugima, najčešće djeci uključenoj u radionice i druge edukativne programe. Tijekom večeri – od 18 do 01 sati smjenjivat će se u malom volonterskom „uredu“ te pomagati i na drugim točkama Muzeja – garderobi, izložbenim prostorima (stalni postav; Izložba Ede Murtića, No Galerija; Školica), na ulazu u Muzej i sl.

Ovom će prigodom također posjetiteljima moći proslijediti informacije o Klubu prijatelja muzeja, putem brošure u kojoj su objašnjene sve pogodnosti koje Klub pruža te kako je moguće uključiti se u rad Muzeja.
Broj poželjnih volontera 28.1. od 18 do 01 sat - 30.

Potrebne vještine: komunikativnost, ljubaznost, zanimanje za umjetnost
Kontakt osoba: Ana Gajski, ana.gajski@msu.hr, mobitel: 099 2443842

Više o projektu / Prijava .