Gdje sam?

Poziv na sudjelovanje u kampanji „Hrvatska volontira!“

Hrvatska mreža volonterskih centara 21. rujna 2013., treću godinu zaredom, organizira manifestaciju Hrvatska volontira!

Hrvatska mreža volonterskih centara treću godinu zaredom organizira manifestaciju Hrvatska volontira! Hrvatsku mrežu volonterskih centara čine Volonterski centar Osijek, Udruga Mi - Volonterski centar Split, Udruga za razvoj civilnog društva SMART - Volonterski centar Rijeka Volonterski centar Zagreb i Autonomni centar ACT - Volonterski ureda Međimurja.

Njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Manifestacija Hrvatska Volontira! održat će se 21. rujna 2013., a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje. Prošlogodišnja kampanja održana pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske rezultirala je sa 154 volonterske akcije na području cijele Hrvatske u koje je bilo uključeno 2165 volontera, koji su volontirajući taj dan nesebično poklonili društvu ukupno 8958 sati.

Kako bi se osiguralo što veće sudjelovanje građana, pozivamo Vas, da se pridružite akciji Hrvatska volontira! s aktivnostima u koje uključujete volontere, bilo da se radi o već postojećim, redovnim aktivnostima Vaše organizacije ili o nekim novim aktivnostima, a koje će se odvijati 21. rujna. Aktivnosti mogu obuhvatiti različita područja: direktni rad s korisnicima različitih socijalnih usluga, promociju i zaštitu ljudskih prava, kulturu, ekološke akcije, nenasilnu komunikaciju, uređenje vanjskog i unutarnjeg prostora itd. Cilj je promovirati volonterske programe u organizacijama kao i samo volonterstvo kao građansku vrlinu i naviku srca!

Molimo Vas da informacije o aktivnosti koju planirate provesti na 21. rujan unesete u obrazac koji možete preuzeti ovdje i pošaljete do 06.rujna 2013. na adresu: zvs@vcz.hr. Unesene informacije uvrstiti će se u objedinjeni popis koji će kao takav biti dostupan javnosti objavom kroz medije na nacionalnoj i loklanoj razini od strane Hrvatske mreže volonterskih centara.
Ukoliko ćete prilikom planiranja aktivnosti prepoznati potrebu za podrškom i pomoći oko pronalaska volontera, stojimo Vam na raspolaganju.


Radujemo se što imamo priliku zajednički graditi zajednicu koja može i želi više! Prepoznajemo da vođeni vrijednostima kao što su uzajamnost, povjerenje, pripadnost i osnaživanje, volontiranjem doprinosimo općem dobru slobodnom voljom i zadovoljavamo ljudsku potrebu za sudjelovanjem u društvu!


Za dodatne informacije na raspolaganju: Ivana Pavelić Šprajc, 01 3013 058, 098 373 672, zvs@vcz.hr.