Gdje sam?

Riznica dobrih priča

Riznica dobrih priča ima nekoliko pretinaca u koje ćemo pohranjivati i redovito dodavati aktualne dobre priče i događaje koje nas sve mogu inspirirati, odgovoriti na neke potrebe ili nas razveseliti :-). Ideja riznice je „staviti na papir“ dobre priče, dijeliti ih što više, ali ih i pohraniti na jedno mjesto te omogućiti jednostavniji pristup i pronalazak potrebnih i zanimljivih informacija. S veseljem vas pozivamo da pogledate sve pretince i čari naše Riznice i da barem dio priča podijelite u svojim zajednicama kako bismo svi što lakše i sretnije prebrodili ovu novu, burnu i promjenjivu svakodnevicu.

U novonastaloj situaciji epidemije koronavirusa u Hrvatskoj te potresa u gradu Zagrebu, unatoč strahu i nesigurnosti koje smo svi osjećali, mnoštvo ljudi okupilo se u inicijative i akcije te na različite načine iskazali veliku solidarnost, kreativnost i hrabrost. U ovom zahtjevnom razdoblju svjedočimo brojnim humanim pričama diljem zemlje koje pokazuju da imamo snage i znamo brinuti jedni za druge i brinuti za zajednicu u kojoj živimo.

Nakon što smo se rekuperirali od prvog šoka, i mi u VCZ-u krenuli smo u različite akcije podrške, ali smo odlučili biti i „Rizničari“ dobrih priča iz našeg okruženja i pokrenuti istoimeni online projekt.