Gdje sam?

Sretni vam blagdani i Nova 2010. godina!

Dragi naši volonteri i volonterke, dragi organizatori volontiranja, suradnici i partneri! Svima vam želimo jedan opušten i miran Božić, u krugu ljudi koje volite najviše na svijetu, s kojima osjećate da ste Doma. Želimo da vam 2010. godina donese pregršt sretnih trenutaka i umijeće da ih podijelite s drugima, inspiraciju za mijenjanje vlastitog svijeta te prilike za učenje i osobni rast, koje se nadamo da ćete prepoznati u svakoj prilici za volontiranje koja vas uštipne za srce.

Prošlo je točno godinu dana otkako smo pokrenuli internetsku stranicu www.vcz.hr i on-line bazu podataka putem koje upravo vi sami kreirate najbitniji sadržaj naše stranice.

Kao volonterke i volonteri predstavljate svoje interese i vještine koje kroz volontiranje želite ponuditi drugima, šaljete nam svoje priče i fotografije, poručujete koje vas teme i područja zanimaju te nas svime time usmjeravate u našem radu. Kao organizatori volontiranja predstavljate svoje volonterske projekte kojima otvarate vrata svojih udruga i ustanova mladim, ''srednjim'' i starijim ljudima, tako im omogućavajući da kroz volontiranje postanu aktivnim dijelom zajednice. Volonterkama i volonterima dajete priliku za učenje i osobni rast, a nama poručujete u kojim su vam područjima djelovanja oni potrebni te nas tako usmjeravate u našem radu.

Ponosni smo i zahvalni što možemo reći da smo s vama postali pravi mali pokret od točno 1331 volontera i volonterke te 76 udruga i ustanova koje djeluju kao organizatori volontiranja. Vaš angažman i povjerenje omogućili su nam stvaranje virtualne Volonterske on-line zajednice koja pokreće velike promjene u ovom materijalnom (da ne kažemo materijalističkom) svijetu.

Nadamo se da ćete s nama, aktivni i predani, nastaviti graditi volonterski svijet kroz 2010. godinu.

Pozdravlja vas sve,

Vaš Volonterski centar Zagreb