Gdje sam?

Što Ti možeš učiniti za mir?

VCZ i ove godine organizira kampanju 'Što Ti možeš učiniti za mir?' povodom Međunarodnog dana mira koja će trajati od 11. do 22. rujna 2010., u sklopu koje ćemo organizirati i međunarodni volonterski kamp na kojemu će sudjelovati 10 medjunarodnih volontera. Pomognite nam da pronađemo grafite koji sadrže govor mržnje i s vlasnicima objekata na kojima se nalaze dogovorimo njihovo uklanjanje!

Tijekom kampanje organizirat ćemo tri skupine aktivnosti:

• Postavljanje 1500 plakata koje nose poruke mira na najprometnije lokacije u gradu Zagrebu
• Uklanjanje natpisa mržnje i oslikavanje poruka mira na 15-ak zidova na zgradama, školama i fakultetima
• Organizacija završnog događanja - predstavljenje rezultata kampanje, predavanje o miru i ljudskim pravima, projekcija filmova te koncert na Zrinjevcu na kojem će nastupiti muzičari različitih nacija i kultura.

Ovim prilikom Vas pozivamo da podrzite kampanju i aktivno se ukljucite u organizaciju aktivnosti:)

Kako?
Ukoliko na zidovima Vaše ili susjednih zgrada postoje natpisi ili grafiti koji predstavljaju govor mržnja (uvredljive poruke protiv pojedinaca ili određene skupine, manjina i sl.) molimo Vas da provjerite s vlasnikom zgrade/predstavnikom stanara da li postoji interes za uklanjanjem tih natpisa i/ili oslikavanjem poruka mira preko natpisa mrznje. Ukoliko postoji interes, molimo da nam javite lokaciju i/ili posaljet sliku i broj telefona vlasnika/predstavnika stanara zgrade na kojoj se nalaze natpisi.

Oslikavanje pozitivnih poruka koje dogovaramo s odgovornom osobom (poput 'Mir pocinje osmjehom' i sl.) radili bi ulični umjetnici – volonteri, a sve troškove boja i materijala osigurava VCZ.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas cim prije na ivs@vcz.hr ili na telefone 01 301 3058, 098 373 672

Mirovni, srdačni, volonterski i umjetnički pozdravi:)! Javite nam se kako bismo ih zajednički uklonili i uljepšali svoje životno okruženje.


Vaš VCZ Tim!