Gdje sam?

Volonteri i beskućnici pale Ulične svjetiljke

U cilju obilježavanja Međunarodnog dana volontera volonteri i volonterke Volonterskog centra Zagreb u društvu s beskućnicima u četvrtak 4. prosinca 2008. od 10 do 14 sati prodavali su časopis „Ulične svjetiljke“ na 7 lokacija u gradu Zagrebu.

"Ulične svjetiljke" su časopis koji nam približava život beskućnika i kojeg smiju prodavati isključivo beskućnici. Cijena je osam kuna, od čega pola ostaje prodavaču dok se od druge polovice tiskaju novi primjerci. Izdavanje časopisa pokrenuo je franjevački svjetovni red s Trsata, koji je prije godinu i pol otvorio prvo riječko prihvatilište za beskućnike "Ruža svetoga Franje". Časopis je pokrenut u cilju smanjenja broja beskućnika i poboljšanja njihovih životnih uvjeta. Cilj ove akcije bio je popularizirati kupnju ovog glasila među građanima u gradu Zagrebu gdje imamo 4 prihvatilišta za beskućnike te tim načinom podržati beskućnike u poboljšanju njihovih životnih uvjeta.

Sama akcija održala se na 7 lokacija u gradu Zagrebu: Trg Bana Jelačića, Cvjetni trg, Importane galerija, Glavni kolodvor, Trešnjevački trg, Autobusni kolodvor, Cibonin toranj. Sve skupa organizirali smo 13 timova od kojih je svaki činilo po 2 volontera i 1 beskućnik. Svaki tim imao je 60 primjeraka Uličnih svjetiljki na prodaju.

Akcija će trajala od 10 do 14 sati. U 14 sati sudionici akcije okupili su se u prostorijama na Kaptolu gdje su se družili uz tople napitke i ručak te zabavljali pjesmom braće franjevaca.