Gdje sam?

Volonteri Zorica, Roman i Marija bacili prvi pak na Ice Feveru!

Volonteri Marija Gašparović (Volonterski klub I. gimnazije), Zorica Tušek (Transparency International) i Roman Baštijan (Udruga Zamisli) podbacivanjem paka na svečan su način otvorili prvu Medveščakovu utakmicu u sklopu Ice Fevera u Areni i proglašeni rekorderima u humanosti.

Marija Gašparović (18) učenica je I. gimnazije u kojoj vodi Volonterski klub učenika. U volontiranje se uključila već početkom srednje škole, a aktivnije od drugog razreda. S Volonterskim klubom organizirala je brojne akcije te je prošle godine nominirana za nagradu Volonterski Oskar.

Zorica (65) volonterka je udruge Transparency International koja je posvećena povećavanju odgovornosti i suzbijanju nacionalne i međunarodne korupcije. Zorica je prava aktivistica! Volontira u udruzi već više od 10 godina, a najviše je posvećena radu u Antikorupcijskom savjetovalištu gdje odgovara na upite građana i usmjerava ih što učiniti kako bi ostvarili svoja prava i kako zajednički spriječiti korupciju. Tijekom volontiranja Zorica je završila tečaj informatike i trenutno se jako dobro služi računalima i u volontiranju, ali i u privatnom životu.

Roman (28) je angažirano kroz cijeli tijek studija volontirao na zagovaranju prava studenata s invaliditetom kroz udruge Zamisli i Sizif. U roku je završio Ekonomski fakultet gdje sada studira na doktorskom studiju. Njegov prijatelj Ivan Zrinjski o njemu je napisao: ''Uz iznimnu volju, na takvo zalaganje ga je potakla i nužnost. Roman, naime, kroz život prolazi u kolicima, s većinom mišića u potpunosti paraliziranim. I dok je zbog toga njegov život teži na n-tu potenciju, dojam kojeg steknete nakon druženja s njim je upravo suprotan. Inteligentan, vedar i duhovit, Roman je vrlo praktična osoba koja problemima pristupa s namjerom da ih riješi, a ponekad s tolikom lakoćom da neke od njih nećete ni percipirati kao takve.''

Mariju, Romana i Zoricu Arena je dočekala dugim, toplim pljeskom 15.000 gledatelja dok su igračima Medveščaka Zagreb i Dinamo Moskve podbacili pak. Kako im je bilo vidjeti sve te ljude kako stoje na nogama i plješću im pročitajte na stranicama Medveščaka.