Gdje sam?

Volontiraj - Budi promjena!

Hrvatska mreža volonterskih centara povodom obilježavanja Europske godine volontiranja organizira kampanju Hrvatska Volontira! Kojom želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Kampanja Hrvatska Volontira! održava se 21. rujna 2011. na Međunarodni dan mira, a uključit će veliki broj pojedinaca, udruga, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje (uređenje okoliša, podrška socijalno ranjivim skupinama, zagovaranje za čisti okoliš, ljudska prava itd). Na taj dan će se održati više od 109 aktivnosti na području cijele Hrvatske.

Suorganizatori kampanje su Ured za udruge Vlade RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Partner kampanje je Drogerie Markt Hrvatska.

Kampanja je podržana i od Povjerenstva za obilježavanje Europske godine volontiranja Vlade RH, a pokrovitelj kampanje je Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Regionalni centar, Volonterski centar Zagreb, će zajedno s partnerima i suradnicima provesti 4 volonterske akcije i proslavu. Partneri u Zagrebu su Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Služba za promicanje ljudskih prava, ravnopravnosti spolova, odnosa s nacionalnim manjinama i vjerskim zajednicama i razvoj civilnog društva.

Aktivnosti će započeti okupljanjem svih volontera (cca 100) u parku Zrinjevac 21.rujna u 12:30, gdje će biti raspoređeni u grupe, preuzeti materijale i krenuti na dogovorene volonterske akcije: uređivanje Parka mira u Rapskoj, čišćenje ambrozije u Remetincu, rad u Domu za odgoj djece i mladeži u Dugavama i Domu za starije i nemoćne Peščenica. Svaka akcija će trajati od 3 do 4 sata, a nakon akcija volonteri se vraćaju u park Zrinjevac u 18:00 sati na „Volonterijadu i proslavu Međunarodnog dana mira“ gdje će ih čekati hrana i osvježenje te druženje uz prigodan program. U akcijama će volontirati i veliki broj djelatnika DM-a.


Nakon akcija, pozivamo sve građane da nam se pridruže na VOLONTERIJADI I PROSLAVI MEĐUNARODNOG DANA MIRA, 21.09. u 18:30 na Zrinjevcu. Nakon marljivog volontiranja priređujemo proslavu i okupljanje svih uključenih u kampanju kako bi razmjenili iskustva, pogledali fotografiije i snimke s volonterskih akcija te čuli poneke volonterske priče. Druženje, zabava, osvježenje uz sokiće i Vukovarsku pivu i sjajne bendove: akustična skupina Afion - koju čine glazbenici iz Hrvatske i Makedonije, nominirani za Porin 2010 u kategoriji „Najbolji etno album“; bend Drvored - s raznolikim repertoarom od klezmera preko šlagera do rocka; Kenkedenke - udaraljkaško instrumentalnoplesnovokalna skupina koja svira tradicionalne afričke ritmove.

Skinite program Volonterijade i proslave Međunarodnog dana Mira!