Gdje sam?

Volontiraj i proputuj svijet!

U Volonterskom centru Zagreb i u partnerskim organizacijama diljem svijeta traje sezona međunarodnih volonterskih kampova 2013. Ako već nisi, ugrabi svoju priliku da na jedinstven način upoznaš svijet i različite kulture kojima je on obojen!

Međunarodni volonterski kampovi organizirani su oblik volontiranja kroz koje međunarodna grupa volontera pomaže u lokalnim zajednicama na određenim projektima ili u rješavanju određenog problema. Volonterski kampovi potiču interkulturalnost i mobilnost te pružaju jedinstvenu mogućnost stjecanja novih iskustava rada na zaštiti okoliša, rada s djecom ili pripadnicima socijalno ugroženih skupina, ali i rada u kulturi i umjetnosti. Sezona međunarodnih volonterskih kampova traje tijekom cijele godine, a najaktivnija je od travnja do listopada. Volonterima su pokriveni troškovi hrane, smještaja kao i zdravstvenog osiguranja tijekom kampa. Sve mlade koji su navršili najmanje 18 godina i zainteresirani su za inovativne oblike putovanja i istraživanje, kako svijeta oko sebe tako i vlastitih stavova, vještina i mogućnosti, pozivamo da prouče našu web stranicu i da nam se jave u Volonterski centar Zagreb (Ilica 29). Zainteresirani svoj dolazak trebaju najaviti na exchange@vcz.hr. Možete nas kontaktirati i putem telefona 01 3013 058 i besplatnog volonterskog telefona 0800 400 005 (radnim danom od 11:00 do 15:00).

Dat ćemo sve od sebe da dobijete potrebne informacije o kampovima, proceduri prijave i odgovoriti na na sva vaša pitanja i nedoumice!

Kampove možete pretraživati ovdje.