Gdje sam?

Volontiraj na Humanitarnoj utrci Mliječna staza 2018.

UNICEF, u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, organizira humanitarnu utrku Mliječna staza 2018., za koju su im potrebni volonteri! 

Humanitarna utrka Mliječna staza 2018., koja se održava 9. rujna 2018. godine u kasnim poslijepodnevnim satima, dio je nacionalne akcije za promicanje udomiteljstva koju je UNICEF pokrenuo u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Cilj akcije je osigurati toplu i obiteljsku skrb za svako dijete koje ne može odrastati u svojoj biološkoj obitelji, a posebno voditi brigu da se ona osigura odmah za djecu do 3 godine starosti. Briga o najmlađima zahtjevna je za svaku obitelj te iziskuje i nabavku veće opreme koja se ne može nabaviti iz naknade koju udomitelji dobivaju za troškove djeteta.

Za ovu priliku potrebna nam je i pomoć volontera! Volonteri će usmjeravati trkače i paziti da eventualni prolaznici ne ometaju odvijanje utrke, duž trase utrke - Kvaternikov trg-Zvonimirova-Borongaj.

Očekivano trajanje cijelog događaja je 4h, od 16 do 20h, a potreban broj volontera 20-30. Volonteri će imati osigurano piće i muesli pločice. 

UNICEF će od sredstava prikupljenih na humanitarnoj utrci podržati nabavku opreme za udomiteljske obitelji koje brinu o najmlađoj djeci. Oprema će uključivati nabavku kolica, sjedalica za auto, stolica za hranjenje, krevetića i drugo. Uz opremu, za udomiteljske obitelji će se osigurati i dodatna stručna podrška. Volonteri će svojim sudjelovanjem doprinijeti radu UNICEF-a kako bi se osiguralo sretnije odrastanje za svako dijete.

Kako se prijaviti? Javite se do petka, 7. rujna 2018., u 16:00 h na broj telefona 4095 864. Kontak osoba je Jasna Dakić.

Sretno :)