Gdje sam?

Zagrebački Medvjedi u svijetu volontera

Ispred Hrvatske mreže volonterskih centara VCZ ponosno najavljuje da s novom volonterskom godinom započinjemo i partnersku suradnju s Klubom hokeja na ledu Medveščak Zagreb. KHL Medveščak već niz godina gradi jedan autentičan pristup vlastitoj odgovornosti prema društvu u kojem djeluje te na sebi svojstven način reagira na pojedine ključne potrebe u zajednici.

Hrvatska mreža volonterskih centara je prepoznala njihov trud te smo ponosni što smo dobili priliku za povezivanje naših ideja i usmjeravanje zajedničke energije u promicanje vrijednosti volontiranja. Tijekom narednih mjeseci HMVC i KHL Medveščak surađivat će na uključivanju igrača i navijača u volontiranje kao i njegovoj promociji, posebice kod mladih, pronalaženju novih načina da odamo priznanje volonterima i širenju svijesti o dobrobitima koje donosi pojedincima i društvu.

Kako bi poslali poziv građanima da se uključe u volonterski svijet, zagrebački Medvjedi su sa Sarom Akmačić, Sanjom Surmom i Milanom Ožegovićem, dugogodišnjim volonterima, napravili zajedničke fotografije.
“Projekt i ideja Hrvatske mreže volonterskih centara je odlična inicijativa i vizija kojoj svi trebamo težiti u budućnosti. Uvijek je izazov, ali i velika satisfakcija pomagati ljudima kojima je pomoć potrebna, a “doniranje” svog vremena za dobar cilj je najmanje što možemo učiniti za društvo, naše navijače i one najugroženije”, rekao je golman Medveščaka Mark Dekanich na kojeg se nadovezao branič Marko Popovic: “Već sam nekoliko puta tijekom svoje karijere imao priliku volontirati i na skroman način pomoći drugima. Bitno je da svatko u društvu prepozna vrijednost i važnost volontiranja i da svoj doprinos u skladu sa svojim mogućnostima”.


Medvjedima se svojim porukama pridružuju i volonteri. Sanja Surma (27), volonterka Volonterskog centra Zagreb, Jewish Film Festivala, Festivala Perforacije, Udruge Domino, Doma za starije Trešnjevka i mnogih drugih, kaže: ''Volontiram jer želim svoje slobodno vrijeme iskoristiti kreativno, darujući dio sebe drugima, isprepletena novim iskustvima koja me uvijek iznova obogaćuju i izgrađuju kao osobu.'' Sara Akmačić (18) tijekom srednje škole uključila se u Volonterski klub IX. gimnazije i sa svojim klupskim kolegama svake školske godine smisli neki novi način da pomogne. ''Za mene je volontiranje nesebično davanje sebe i svog vremena drugima. Najljepši poklon za to je osmijeh osoba kojima pomažeš i njihova iskrena radost. Volontiranje ne košta ništa, a znači mnogo!'', govori Sara. Milan Ožegović (64), volonter i predsjednik Društva tjelesnih invalida te pokretački duh Festivala jednakih mogućnosti volontiranjem prelazi sve granice i na kraju poručuje: ''Ja volontiram već 17 godina. A ti?''

HMVC je čvrstog uvjerenja da snaga volonterki i volontera te svih ljudi dobre volje koji rade na razvoju volonterstva može dati odgovore na sve navedene izazove