Gdje sam?

Psihološko, zdravstveno i pravno savjetovalište za pripadnike/ce seksualnih i rodnih manjina

Udruga Iskorak – Centar za prava seksualnih i rodnih manjina poziva sve zainteresirane da se uključe u projekt Savjetovaliste.com (www.savjetovaliste.com)

Svakodnevni život suočava nas s nizom situacija i problema za koje ne znamo ili teško nalazimo pravo rješenje, a to nerijetko dovodi do toga da su problemi jednostavno preteški da ih sami riješimo i treba nam nečija pomoć. Ta činjenica bila je glavni motiv osnivanja online savjetovališta na web stranici www.gay.hr 2002. godine, od strane udruge Iskorak, sa svrhom pružanja savjetodavne pomoći pripadnicima/ama seksualnih i rodnih manjina. Kroz vrijeme i rad to savjetovalište postajalo je sve popularnije, a usluge određenih savjetnika sve traženije, kako kod pripadnika i pripadnica seksualnih i rodnih manjina, tako i kod ostatka populacije. Područja savjetovanja su medicinski problemi, spolno prenosive bolesti, pravna pomoć te psihološka pomoć i podrška.

Ako imate afiniteta za savjetodavni rad prijavite se za volontiranje na edo@iskorak.org ili na broj mobitela 095 444 00 40. Volontiranjem pomažete osobama kojima je podrška potrebna.

Organizator: Iskorak - Centar za prava seksualnih i rodnih manjina
Datum početka: 07.11.2011.
Lokacija: Preradovićeva 2, Zagreb, Zagreb i Hrvatska

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Iskorak - Centar za prava seksualnih i rodnih manjina
Lokacija projekta:Preradovićeva 2, Zagreb, Zagreb i Hrvatska
Ciljana skupina: Pripadnici/ce seksualnih i rodnih manjina
Ciljani broj volontera:13 (do sad se prijavilo 13 volontera)
Datum početka: 07.11.2011
Datum završetka:31.12.2011
Broj sati: 2
Učestalost: tjedno
Od - do: neodređeno, nije potrebno biti u uredu
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica, drugi djelovi hrvatske
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Posebni zahtjevi: Poželjno je da volonteri budu studenti psihologije ili diplomirani psiholozi.
Kontakt osoba: Edo Bulić
Web stranica: www.iskorak.org
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Povećanje samopouzdanja LGBTIQ osobama i pružanje potpore žrtvama homo/bi/transfobije, povećanje stupnja svjesnosti o spolno prenosivim infekcijama i prakticiranju sigurnog spolnog odnosa
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Uključivaanje više osoba na projektu, povećanje kvalitete projekta i mogučnost davanja podrške većem broju korisnika. Mogučnost konstantne podrške u zdravstvu, psihologiji i pravu
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri imaju mogućnost sustavne edukacije i povečanja praktičnog znanja na području psihološkog, medicinskog i pravnog savjetovanja društveno osjetljive skupine (pripadnici/e seksualnih i rodnih manjina)

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.