Gdje sam?

Volontiranje u Velebitskom botaničkom vrtu TERMIN 4

Nacionalni Park "Sjeverni Velebit" poziva vas da provedete tjedan brinući se za biljke u Velebitskom botaničkom vrtu pod Zavižanom, na 1500 m nadmorske visine.

Biljkama u Vrtu potrebna je stalna njega, osobito ljeti. Vrt je potrebno svakodnevno zalijevati i plijeviti, održavati staze i obavljati druge poslove u i oko Vrta. Volontiranje uključuje rad u Vrtu 6 sati dnevno, podijeljen u dva dijela, ujutro i popodne, kada sunce nije prejako.

Za vrijeme podnevnog odmora (11 do 16) moguć je odmor u drvenoj kućici (botaničkoj stanici) u Vrtu.

Smještaj je u Upravi Parka u velebitskom selu Krasnu (nadmorska visina 800m, udaljenost od Vrta 17 km), uključuje zajedničku spavaonu, upotrebu kuhinje i tuša, te pristup internetu. Svakodnevni prijevoz do Vrta je u organizaciji Parka. Volonteri imaju toplu večeru u Krasnu koju plaća Park. U slobodno vrijeme i ako želite ostati za vikend, moguće je razgledavanje Parka i okolice, kao i odlazak na kupanje na podvelebitski kanal.

U slučaju lošeg vremena moguće je da će se organizirati obavljanje drugih poslova u zgradi Parka.

Organizator: Javna Ustanova "Nacionalni Park Sjeverni Velebit"
Datum početka: 23.08.2010.
Lokacija: Krasno 96, 53274 Krasno

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Javna Ustanova "Nacionalni Park Sjeverni Velebit"
Lokacija projekta:Krasno 96, 53274 Krasno
Ciljana skupina: biljke :)
Ciljani broj volontera:4 (do sad se prijavilo 2 volontera)
Datum početka: 23.08.2010
Datum završetka:27.08.2010
Broj sati: 30
Učestalost: svakodnevno
Od - do: 8-11, 16-19
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: drugi djelovi hrvatske
Potrebna znanja i vještine: poželjno iskustvo rada sa biljkama (vrt, lončanice)
Posebni zahtjevi: ljubav prema biljkama
Kontakt osoba: Tea Šilić
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Velebitski botanički vrt očuvan, uređen i uljepšan, koji omogućava posjetiteljima uživanje u biljnom svijetu i njegovo upoznavanje.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Budući da je Javna ustanova neprofitna organizacija sa ograničenim brojem djelatnika i sredstvima za rad, volonterski rad biti će velika pomoć našim naporima da se Vrt očuva i unaprijedi.
Očekivani rezultati za volontere: Upoznavanje biljnih vrsta koje rastu u Vrtu, rad sa biljkama, upoznavanje sa radom Javne Ustanove i čitavim područjem.
Komentar organizatora: Ako volite biljke i prirodu, nikako nemojte propustiti ovo aktivno druženje sa Velebitskom florom na planinskom zraku.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.