Gdje sam?

Odgoj u solidarnosti

 

Zdenac - Podružnica Zagreb provodi projekt "Odgoj u solidarnosti" u suradnji sa OŠ A.Cesarec na Ferenščici i uz potporu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Cilj projekta je poučiti učenike od 5 do 7 razreda vrijednostima volontiranja i senzibilizirati ih za potrebe najranjivijih u njihovoj lokalnoj zajednici. U projekt su ravnopravno uključena djeca iz škole, pa tako i djeca romske i albanske narodnosti.

Vremenski angazman volontera trebao bi biti jedan put u dva tjedna i to maksimalno dva sata.  Volontiranje je potrebno u kreativnim radionicama u školi od 20.10. do 4.12. i to po radionici barem dva volontera, a onda od siječnja do lipnja opet svaka dva tjedna po dva sata tjedno za volonterske aktivnosti koje ce se tada nuditi djeci (kreativne radionice, posjete domu za starije i nemocne osobe...).  Volonteri će proći edukaciju, a također i sudjelovati u edukaciji učenika u sklopu odgoja  za volontiranje.

Organizator: Udruga Zdenac
Datum početka: 15.10.2010.
Lokacija: kvart Ferenščica, OŠ August Cesarec, II Ferenščica 9a, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga Zdenac
Lokacija projekta:kvart Ferenščica, OŠ August Cesarec, II Ferenščica 9a, Zagreb
Ciljana skupina: djeca iz osnovne škole, stari i nemoćni...
Ciljani broj volontera:5 (do sad se prijavilo 2 volontera)
Datum početka: 15.10.2010
Datum završetka:10.02.2011
Broj sati: 4
Učestalost: mjesečno
Od - do: 12 do 14
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Rad na računalu: Osnove rada na računalu
Komunikacijske vještine
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Podučavanje
Briga i njega osoba
Kontakt osoba: Tomislav Pinter
Web stranica: www.zdenac.org
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: -jačanje solidarnosti unutar zajednice -uključenost i romske i albanske djece u projekt kao ravnopravnih sudionika u odgoju u volontiranju -pomoć najranjivijim stanovnicima u okruženju škole (stari i nemoćni, djeca s posebnim potrebama...)
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: -izrađen model pružanja socijalnih usluga u lokalnoj zajednici, -jačanje međusektorske suradnje, -25-30 učenika 5.-8. razreda OŠ August Cesarec educirano za pružanje pomoći u lokalnoj zajednici, -educiran volonterski tim od 7 do 10 osoba za rad s učenicima i ranjivim skupinama stanovništva, -10 obitelji pripadnika ranjivih skupina stanovništva pružena materijalna pomoć, -održano 6 edukacijskih radionica za 2 grupe učenika i 4 kreativne radionice
Očekivani rezultati za volontere: -održane 4 edukacijske radionice za volontere -stečeno iskustvo u radu s djecom i organiziranju volonterskih aktivnosti u lokalnoj zajednici
Komentar organizatora: Više o projektu može se doznati i na web stranici Udruge Zdenac www.zdenac.org

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.