Gdje sam?

Osmišljavanje i provođenje slobodnog vremena za mlade na Susretu mladih iz udomiteljskih obitelji

Na susretu mladih okupiti će se 12 mladih osoba iz udomiteljskih obitelji – udomljeni mladi i biološka djeca udomitelja od 14 do 22 godine na kojem će se provoditi dramsko odgojna radionica metode forum kazališta.

Mladi će osim sudjelovanja na radionici imati i slobodno vrijeme, a za koje upravo tražimo volontere da ga, u suradnji s nama, osmisle i provedu. Stoga tražimo volontere s iskustvom u radu s mladima, osmišljavanju i provođenju radionica i igara. Pogodnost za volontere je da će imati priliku sudjelovati na radionici forum teatra, kao i na izvedbi pred manjom publikom.

Program susreta mladih:
10. 3. (četvrtak) Doček mladih na autobusnom/željezničkom kolodvoru te otpraćivanje u hostel. Igre upoznavanja. (18-22 h)
11. 3. (petak) Radionica (10-18 h). Program slobodnog vremena + večera. (18-22 h)
12. 3. (subota) Radionica (9.30-16 h). Program slobodnog vremena. Ručak. Večera. (16-22 h)
13. 3. (nedjelja) Proba + izvedba forum kazališta (9.30-14.30). Ispraćaj mladih na autobusni/željeznički kolodvor. (15 h)

Obveze volontera:
- sudjelovanje na cijelom programu susreta mladih (radionica forum kazališta i slobodno vrijeme)
- osmišljavanje i provođenje programa za slobodno vrijeme
- prisutnost na sastanku s Forumom 7. 3. (ponedjeljak) s gotovim prijedlozima za organiziranje slobodnog vremena za mlade, na kojem će se definirati svi ostali detalji i dogovori
- informiranje Foruma ukoliko je volonter spriječen sudjelovati
- pozivanje svojih prijatelja na izvedbu forum kazališta
- poštivanje svih sudionika
- posjedovanje ZET pokaza ili karte (radi dočekivanja i otpraćivanja mladih do određene destinacije) jer Forum nije u mogućnosti pokriti taj trošak

Prava volontera:
- kontakt osoba
- pravovremene i pravovaljane informacije
- ispunjavanje volonterske knjižice
- sudjelovanje na radionici forum kazališta
- ručak i večera

Organizator: Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece-udomitelji za djecu
Datum početka: 10.03.2011.
Lokacija: Razno (Skalinska 2a, Deželićeva 50, Frankopanska 1), Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece-udomitelji za djecu
Lokacija projekta:Razno (Skalinska 2a, Deželićeva 50, Frankopanska 1), Zagreb
Ciljana skupina: Mladi
Ciljani broj volontera:2 (do sad se prijavilo 2 volontera)
Datum početka: 10.03.2011
Datum završetka:13.03.2011
Broj sati: 4
Učestalost: svakodnevno
Od - do: svaki dan drugačije, pogledati u opis projekta
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Drugo

Iskustvo u kreiranju slobodnog vremena za mlade
Posebni zahtjevi: Iskustvo u kreiranju slobodnog vremena za mlade
Kontakt osoba: Alida Poretti
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Susreti ovakve vrste za mlade iz udomiteljskih obitelji od velike su koristi njima osobno, jer im pomažu u socijalizaciji, stjecanju samopouzdanja, rješavanju vlastitih problema što im uvelike pomaže pri uključivanju u svakodnevni život zajednice. Na taj način postiže se da mladi nakon prekida udomiteljstva mogu hrabro započeti samostalan život i biti aktivni članovi koji doprinose životu i napretku zajednice u kojoj žive.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Mladi će kroz ovu radionicu ostvariti slijedeće: oslobađanje i razvijanje kreativnosti,osvještavanje vlastitih sposobnosti, oslobađanje od blokada i razvijanje povjerenja, edukacija u nenasilnom rješavanju konflikata, pokretanje iz pasivnosti, razrada i iznošenje problema u javnost, porast samopouzdanja, podrška i osnaživanje. Mladi će imati organizirano kvalitetno i zabavno slobodno vrijeme.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri će kroz ovaj susret imati priliku osobno se upoznati s mladima iz udomiteljskih obitelji te iz prve ruke upoznati se s problemima s kojima se ti mladi susreću, pogotovo zato što će se kroz radionicu forum kazališta upravo takva problematika i obrađivati. Također volonteri će imati priliku dobro se zabaviti s mladima, upoznati se s dramsko odgojnom metodom forum kazališta, više saznati o udomiteljstvu djece, izgraditi svoje dosadašnje iskustvo u radu s mladima.
Komentar organizatora: Ljubazno molim da nam se jave oni volonteri koji sa sigurnošću znaju da će biti slobodni u traženom terminu i koji imaju iskustva u kreiranju slobodnog vremena za mlade.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.