Gdje sam?

Poziv za volontiranje u kampanji za REKOM

 Ako želiš sudjelovati u najvećem umrežavanju mladih u Hrvatskoj i regiji
steći nova iskustva, znanja i prijatelje, boreći se za humani cilj
saznati više o timskom radu, organiziranju kampanja i javnom nastupu.

Ako misliš da je važno konačno utvrditi činjenice o svim ratnim zločinima na prostoru bivše SFRJ da obitelji nestalih saznaju sudbinu svojih najmilijih da se zločini više nikad ne ponove.

Inicijativa mladih za ljudska prava te poziva da volontiraš u kampanji prikupljanja potpisa podrške za osnivanje REKOM-a, Regionalne komisije koja treba utvrditi činjenice o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava počinjenim na području nekadašnje SFRJ od 1991. do 2001. godine.

Tisuće mladih iz regije bit će nositelji prve velike kampanje koja će istovremeno biti provedena u svim zemljama bivše SFRJ. Kampanja za REKOM bit će dosad najveće umrežavanje mladih u regiji.

Deset godina od prestanka oružanih sukoba na tlu nekadašnje SFRJ:
- ni u jednoj od država nije dovršen popis ubijenih u ratu
- više od 15.000 osoba i dalje se vode kao nestale
- brojevima ubijenih i stradalih često se manipulira u političke svrhe
- žrtve su marginalizirane, njihovi glasovi se u javnosti rijetko čuju

Ovi i mnogi drugi razlozi naveli su više od 400 udruga žrtava, nestalih, logoraša, novinara, organizacija za ljudska prava i 300 pojedinaca, svih nacija i vjera sa prostora bivše SFRJ da, okupljeni u Koaliciji za REKOM, zagovaraju stvaranje nezavisne međudržavne komisije.

Tokom travnja i svibnja u svim zemljama sljednicama SFRJ prikupljat će se potpisi podrške REKOM-u. Ovo će biti prva velika inicijativa provedena istovremeno u svim državama sljednicama SFRJ, od kraja oružanih sukoba. Kao najbitniji dio kampanje, volonteri/ke će imati priliku steći  iskustva radeći na prikupljanju potpisa, konferencijama za novinare, javnim događajima… Imat će priliku i razviti nove vještine, kroz treninge o timskom radu i javnom nastupu, upoznati mlade iz različitih gradova i zemalja regije, steći uvid u organizaciju velike kampanje…

Svi zainteresirani za volontiranje u kampanji skupljanja potpisa širom Hrvatske mogu se prijaviti slanjem svojih kontakt podataka te životopisa s osnovnim podatcima ili kraćeg motivacijskog pisma do 30. travnja na potpisi-hrvatska@zarekom.org ili Inicijativi mladih za ljudska prava na croatia@yihr.org. Svi volonteri/ke će po završetku kampanje dobiti certifikat o volontiranju i preporuku Inicijative mladih za ljudska prava, koji mogu biti dodatne reference u biografiji.

Simbolični potpisi podrške bit će u lipnju predani svim parlamentima u regiji, zajedno sa Statutom komisije. REKOM su dosad podržali predsjednici Hrvatske i Srbije Ivo Josipović i Boris Tadić, Skupština Crne Gore, Europska komisija i Europski parlament, kao i brojne javne osobe u regiji.

www.zarekom.org
www.yihr.org

Organizator: Inicijativa mladih za ljudska prava
Datum početka: 26.04.2011.
Lokacija: Balotin Prilaz 2, Cijela Hrvatska

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Inicijativa mladih za ljudska prava
Lokacija projekta:Balotin Prilaz 2, Cijela Hrvatska
Ciljana skupina: Studenti, učenici
Ciljani broj volontera:100 (do sad se prijavilo 37 volontera)
Datum početka: 26.04.2011
Datum završetka:07.06.2011
Broj sati: 5
Učestalost: tjedno
Od - do: po dogovoru
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica, drugi djelovi hrvatske
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Organizacija rada
Kontakt osoba: Ria BIlić
Web stranica: www.zarekom.org
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Uspostavljanje regionalnog tijela koje će utvrditi činjenice o svim ratnim zločinima na prostoru bivše SFRJ.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Prikupljen određeni broj potpisa.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri/ke će imati priliku steći iskustva radeći na prikupljanju potpisa, konferencijama za novinare, javnim događajima… Imat će priliku i razviti nove vještine, kroz treninge o timskom radu i javnom nastupu, upoznati mlade iz različitih gradova i zemalja regije, steći uvid u organizaciju velike kampanje…

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.