Gdje sam?

Sunce za sve

Caritasova Kuća za zbrinjavanje djece s tjelesnim ili mentalnim oštećenjem "Bl. Alojzije Stepinac" organizira za korisnike smještaj, boravak, prehranu, njegu i brigu o zdravlju, medicinsku i psiho-socijalna rehabilitaciju te usluge provođenja slobodnog vremena. Za djecu su organizirani radno-okupacijski i rehabilitacijsko-terapeutski programi.
Dio korisnika obrazuje se u specijalnim predškolskim i školskim ustanovama. Stručni djelatnici – odgajatelji, defektolog-logoped, socijalni radnik, defektolozi-rehabilitatori, fizioterapeut, radni terapeuti, likovni i glazbeni terapeut s djecom provode različite individualne i grupne programe.

Vaša pomoć potrebna nam je u šetnji djece s teškim oštećenjima, konkretno djecu u invalidskim kolicima je potrebno izvesti svaki dan na barem 20-30 minuta u dvorište, što je zaposlenicima za sada zbog broja djece neizvedivo.

Toplina sunčevih zraka, svježi zrak, zelenilo... za njih znači jako puno, bolje se osjećaju, imaju više apetita, opušteniji su i bolje spavanju.

Vjerujemo da će uz Vas svaki sunčan dan za svu našu djecu biti radostan!

Organizator: Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Datum početka: 26.04.2011.
Lokacija: Brezovica, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Lokacija projekta:Brezovica, Zagreb
Ciljana skupina: Osobe/djeca s teškim tjelesnim oštećenjima
Ciljani broj volontera:20 (do sad se prijavilo 75 volontera)
Datum početka: 26.04.2011
Datum završetka:26.10.2012
Broj sati: 2
Učestalost: tjedno
Od - do: 10-12 ili po dogovoru
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Kontakt osoba: Ivana Reić
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Senzibilizacija društva za osnovne potrebe osoba s težim tjelesnim i/ili mentalnim oštećenjima
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Ako će svaki sunčani dan sva djeca provesti na zraku, za djecu i za kolektiv bit će to - sunčani dan!
Očekivani rezultati za volontere: Komunikacija s osobama s invaliditetom, bez posebnih vještina i znanja volonter može doprinjeti zdravlju konkretnog korisnika i olakšati rad kolektiva koji brine o djeci s teškim oštećenjima.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.