Gdje sam?

Volontiranje u Velebitskom botaničkom vrtu na Zavižanu 2011.

Nacionalni Park "Sjeverni Velebit" poziva vas da provedete dva tjedna u netaknutoj prirodi, na 1500 m nadmorske visine, brinući se za biljke u Velebitskom botaničkom vrtu pod Zavižanom.

Biljkama u Vrtu potrebna je stalna njega, osobito ljeti. Vrt je potrebno svakodnevno zalijevati i plijeviti, održavati staze i obavljati druge poslove u i oko Vrta. Volontiranje uključuje rad u Vrtu 6 sati dnevno, podijeljen u dva dijela, ujutro i popodne, kada sunce nije prejako.

Za vrijeme podnevnog odmora (11 do 16) moguć je odmor

Smještaj je u u drvenoj kućici (botaničkoj stanici) u Vrtu. Radi se o malenoj drvenoj kućici bez struje i tekuće vode, no ispred kućice je bunar s čistom vodom i sve potrepštine kao što su drva, plinski štednjak i svijeće bit će osigurane. Unutrašnjost kućice jedinstven je prostor, bez pregrada i odvojenih soba. WC je iza kućice, poljsko-kompostnog tipa. Obroke pripremate sami! U blizini Vrta (15 min pješaćenja) nalazi se planinarski dom Zavižan, gdje se može osvježiti (čaj od divljeg planinskog bilja, domaća travarica, Velebitsko pivo) i družiti s planinarima.

Volontiranje traje dva tjedna (10 radnih dana ili 60 sati), a vikendi su slobodni te se mogu provesti u Vrtu, na izletima, u Upravi Parka u velebitskom selu Krasnu (nadmorska visina 800m, udaljenost od Vrta 17 km, tuš te pristup internetu). Prijevoz i izlete u Park organizirat će Park u dogovoru s volonterima/kama.

Slobodna su još dva mjesta u prvom terminu:

27. lipnja - 10. srpnja 2011.

Park pokriva troškove putovanja do Otočca/Senja i namirnice u visini do 50 kn / osobi x danu.

U slučaju lošeg vremena moguće je da će se organizirati obavljanje drugih poslova u zgradi Parka u Krasnu.

Organizator: Javna Ustanova "Nacionalni Park Sjeverni Velebit"
Datum početka: 27.06.2011.
Lokacija: Modrić dolac na Zavižanu, 53274 Krasno (Zavižan)

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Javna Ustanova "Nacionalni Park Sjeverni Velebit"
Lokacija projekta:Modrić dolac na Zavižanu, 53274 Krasno (Zavižan)
Ciljana skupina: biljke :)
Ciljani broj volontera:6 (do sad se prijavilo 9 volontera)
Datum početka: 27.06.2011
Datum završetka:21.08.2011
Broj sati: 60
Učestalost: svakodnevno
Od - do: 08-11, 16-18
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: drugi djelovi hrvatske
Potrebna znanja i vještine: Drugo

poželjno iskustvo rada sa biljkama (vrt, lončanice)
Posebni zahtjevi: ljubav prema biljkama
Kontakt osoba: Tea Šilić
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Velebitski botanički vrt očuvan, uređen i uljepšan, koji omogućava posjetiteljima uživanje u biljnom svijetu i njegovo upoznavanje.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Budući da je Javna ustanova neprofitna organizacija sa ograničenim brojem djelatnika i sredstvima za rad, volonterski rad biti će velika pomoć našim naporima da se Vrt očuva i unaprijedi.
Očekivani rezultati za volontere: Upoznavanje biljnih vrsta koje rastu u Vrtu, rad sa biljkama, boravak u prirodi, iskustvo života u iskonskim uvjetima minimalnog komfora (bez tekuće vode, struje i interneta), upoznavanje sa radom Javne Ustanove i čitavim područjem.
Komentar organizatora: Ako volite biljke i prirodu, nikako nemojte propustiti ovo aktivno druženje sa Velebitskom florom na planinskom zraku.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.