Gdje sam?

Rekreativno-terapeutski boravak za osobe s intelektualnim teškoćama

Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Grada Zagreba kao partner Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom organizira devetu godinu za redom rekreativno-terapeutski boravak za osobe s intelektiualnim teškoćama u Crikvenici, u hostelu STOIMENA.

Tijekom boravka na ljetovanju, osobe su smještene u skupine veličine 6-10 osoba, ovisno o težini intelektualnih teškoća i pridruženim smetnjama, o kojima se brine voditelj-volonter. Spavaonice su koncipirane tako da u jednoj borave dva voditelja i dvije skupine osoba s intelektualnim teškoćama. Zaduženja volontera su briga o poštivanju rasporeda aktivnosti, praćenje zdravstvenog stanja korisnika programa, briga o prehrani i higijenskim potrebama korisnika, davanje potrebne terapije, o čemu dobijaju detaljne upute, te suradnja s koordinatorom programa u planiranju dnevnih aktivnosti.

Rad volontera tijekom boravka, organizirana je škola plivanja, sportski sadržaji, odlasci u grad, kreativne radionice, jednodnevni izlet brodom, odlasci na plažu, te zabavni program svake večeri. Od uključenih volontera očekuje se sudjelovanje u svim aktivnostima sa svojim skupinama, njihovo motiviranje i potpora u sudjelovanju u svim željenim aktivnostima.

Organizator: Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Grada Zagreba
Datum početka: 18.08.2011.
Lokacija: Šetalište Vladimira Nazora 75, Crikvenica

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Grada Zagreba
Lokacija projekta:Šetalište Vladimira Nazora 75, Crikvenica
Ciljana skupina: odrasle osobe s intelektualnim teškoćama
Ciljani broj volontera:4 (do sad se prijavilo 3 volontera)
Datum početka: 18.08.2011
Datum završetka:25.08.2011
Broj sati: 168
Učestalost: svakodnevno
Od - do: 0-24
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: drugi djelovi hrvatske
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Briga i njega osoba
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Sport
Posebni zahtjevi: poželjno je da su osobe oba spola, odnosno 2 žene i 2 muškarca
Kontakt osoba: Vesna Gregurec-Keglević, soc. radnica
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Upoznavanje javnosti s mogućnostima i potrebama osoba s intelektualnim teškoćama, te pružanje jednakih mogućnosti za provođenje godišnjeg odmora u redovnim uvjetima.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Ovakvim načinom rekreativno-terapeutskog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama omogućuje im se postizanje višeg stupnja samostalnosti, razvijanje brige o sebi, novi socijalni kontakti i izgrađivanje socijalnih odnosa prema vlastitom afinitetu. Obiteljima tih osoba omogućava se da se odmore u tom periodu od pružanja skrbi tim osobama, te cijeli projekt dovodi do poboljšanja samoprocjene osoba s intelektualnim teškoćama i članova njihovih obitelji.
Očekivani rezultati za volontere: Upoznavanje mogućnosti i potreba osoba s intelektualnim teškoćama, svladavanje praktičnih znanja u ophođenju, pružanju podrške i njege tim osobama, druženje, upoznavanje novih ljudi. Postoji mogućnost upoznavanja s radom organizacije i uključivanje u dugoročnije oblike volontiranja prema interesu volontera.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.