Gdje sam?

Volonteri za podjelu informativnih letaka po ljekarnama i domovima zdravlja

Hrvatski Crveni križ provodi Program smanjenja šteta od zlouporabe opojnih droga - zamjene štrcaljki i igala za intravenske korisnike droga s ciljem sprečavanja širenja HIV/AIDS-a i hepatitisa B i C. Korisnicima se osim sterilnih igala i štrcaljki dijele kondomi, alkoholni tupferi, ampule destilirane vode te informativni materijal. Osobe se mogu besplatno i anonimno testirati brzim testovima na HIV i hepatitis C. Također se sa zainteresiranim korisnicima provode savjetodavni razgovori uglavnom usmjereni na rješavanje njihovih specifičnih problema, uzrokovanih bolestima ovisnosti i rizičnim načinom života (ponovna uspostava kontakata s obitelji, pronalaženje posla, stabiliziranje korištenja zamjenske terapije, prestanak injiciranja droge, apstinencija i sl).
Za daljnju provedbu programa i povećanje broja aktivnosti potrebna nam je suradnja volontera koji bi dijelili informativne letke o postojanju programa po apotekama i domovima zdravlja. Svojim bi angažmanom pridonijeli proširenju i unapređenju ovog programa a time bi povećali svjesnost i pružili informaciju o postojanju ovakve vrste programa koji kao takav donosi višestruku dobrobit za društvo. Povećanjem broja korisnika droga koji se odluče priključiti i iskoristiti mogućnosti koje HCK pruža, povećava se njihova odgovornost i osvještenost prema vlastitim postupcima

Organizator: Hrvatski Crveni križ
Datum početka: 12.09.2011.
Lokacija: Dubravkin trg 11, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Hrvatski Crveni križ
Lokacija projekta:Dubravkin trg 11, Zagreb
Ciljana skupina: Intravenski korisnici droga
Ciljani broj volontera:0 (do sad se prijavilo 8 volontera)
Datum početka: 12.09.2011
Datum završetka:31.12.2012
Broj sati: 0
Učestalost: mjesečno
Od - do: po dogovoru
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Kontakt osoba: Danijela Stiplošek
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Glavni ciljevi programa smanjenja šteta su smanjenje rizika prijenosa hepatitis B i C infekcije te HIV-a, u populaciji intravenskih korisnika droga te njihovo uključivanje u društvo bez stigme.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Ovom konkretnom akcijom želi se prodrijeti do većeg broja korisnika koji bi koristili usluge HCK što u krajnosti pridonosi prevenciji, edukaciji i sprečavanju širenja bolesti u toj populaciji.
Očekivani rezultati za volontere: Mogućnost dobivanja preporuke, dodatne edukacije, uključivanje u neke druge projekte HCK, sitni prigodni darovi.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.