Gdje sam?

Device_art 4.012

Device_art je trijenalna medijski usmjerena međunarodna izložba koja se bavi umjetnošću naprava i robotikom osmišljena 2004. godine.

Sredinom prošlog stoljeća ideja o sprezi između umjetnosti i tehnologije postala je izrazito vidljiva u svjetskoj umjetničkoj produkciji i do danas predstavlja neizostavan smjer suvremene umjetnosti. Izložba Device_art kreće od premisa o pomalo romantičnoj ideji umjetnika/izumitelja koji promišlja društvo u kojem živi, ideje koja je inicirala slične projekte u cijelom svijetu. Radi se o komparativnom projektu koji potiče domaće umjetnike na istraživačko bavljenje novim medijima u umjetnosti kao i njihovo kontekstualiziranje u odnosu na svjetske smjernice. Prvi Device_art 2004. bio je posvećen regionalnoj umjetničkoj sceni, sljedeći iz 2006. je usporedio umjetnike iz regije s umjetnicima iz jednog od svjetskih žarišta novomedijske umjetnosti - kalifornijskom scenom (bio je to razmjenski koncipiran projekt), dok je Device art 2009 orijentiran na Daleki istok – Japan. Ovogodišnje izdanje Device_art festivala predstavit će umjetnike iz Češke, Slovenije i Hrvatske.
Kontakt: Tereza, tereza@kontejner.org, 091/8931757

www.kontejner.org

Organizator: KONTEJNER / biro suvremene umjetničke prakse
Datum početka: 10.10.2012.
Lokacija: Studentski centar, Savska 25, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): KONTEJNER / biro suvremene umjetničke prakse
Lokacija projekta:Studentski centar, Savska 25, Zagreb
Ciljana skupina: mladi, studenti, umjetnici, stručnjaci i svi zainteresirani za umjetnost, znanost i tehnologiju
Ciljani broj volontera:30 (do sad se prijavilo 23 volontera)
Datum početka: 10.10.2012
Datum završetka:14.10.2012
Broj sati: 5
Učestalost: svakodnevno
Od - do: 10-20h
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Prijevoz (posjedovanje vozačke dozvole)
Kontakt osoba: Tereza Teklić
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Međunarodna suradnja umjetnika, teoretičara, znanstvenika, stučnjaka i aktivista; razvoj transdisciplinarnog događaja kao dijela šire gradske kulturne ponude; veliki broj domaćih i stranih posjetitelja; informiranje javnosti o aktualnim društvenim problemima kroz umjetnost i zabavu.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Obogatiti domaću kulturno-umjetničku scenu drugačijim, inovativnim projektima koji prate aktualna događanja na internacionalnoj razini; nastaviti širiti i dodatno učvrsiti međunarodne kontakte udruge; pružiti korisnicima i sudionicima priliku za različita nova iskustva i doživljaje.
Očekivani rezultati za volontere: Proširivanje znanja i vještina iz područja organizacije; sudjelovanje u realizaciji velikog međunarodnog umjetničkog projekta na različitim razinama; stjecanje novih iskustava na polju kulturne suradnje i razmjene ideja; druženje i zabava.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.