Gdje sam?

Ekstravagantna tijela: Ekstravagantne godine - domaćini dnevnog boravka

Projekt Ekstravagantna tijela: Ekstravagantne godine međunarodni je umjetnički festival posvećen individualnim iskustvima i društvenim implikacijama treće dobi. Interdisciplinarni program festivala čine izložba, performansi, radionice, dnevni boravak, simpozij i publikacija. U reprezentativnom prostoru Galeriji Klovićevi dvori, projekt će okupiti niz profiliranih umjetnika, teoretičara i stručnjaka iz područja medicine, sociologije, antropologije, gerontologije te socijalnog rada iz Hrvatske, Velike Britanije, SAD-a, Srbije, Norveške, Francuske, Finske i Kanade. Kroz rad s građanima starije životne dobi kao su-organizatorima aktivnosti i sudionicima festivalskog programa, projekt istražuje različite društvene tabue i propituje dobne stereotipe. S ciljem poboljšanja kvalitete života starijih građana koji (još uvijek) mogu doprinijeti razvoju pro-aktivne zajednice, projekt javnosti približava onu manje poznatu, drugu stranu starosti – uzbudljivu, inspirativnu i nekonvencionalnu starost koja tijelo i duh u stalnoj transformaciji sagledava iz pozitivne i poticajne perspektive. 

Volonterski poslovi: domaćini dnevnog boravka.

Organizator: KONTEJNER / biro suvremene umjetničke prakse
Datum početka: 01.10.2013.
Lokacija: Jezuitski trg 4, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): KONTEJNER / biro suvremene umjetničke prakse
Lokacija projekta:Jezuitski trg 4, Zagreb
Ciljana skupina: građani treće životne dobi
Ciljani broj volontera:20 (do sad se prijavilo 8 volontera)
Datum početka: 01.10.2013
Datum završetka:10.11.2013
Broj sati: 15
Učestalost: tjedno
Od - do: 12-16
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Organizacija rada
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Podučavanje
Briga i njega osoba
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Prijevoz (posjedovanje vozačke dozvole)
Kontakt osoba: Jelena Matičić
Web stranica: http://galerijaklovic.hr/izlozba/ekstravagantna-tijela-ekstravagantne-godine
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Manifestacija se održava od 4.10. do 3.11.2013. u galeriji Klovićevi dvori. Dio projektnih aktivnosti održava se tijekom rujna na različitim gradskim lokacijama.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Unapređenje kvalitete života građana treće životne dobi; predstavljanje progresivne suvremene umjetnosti širokim grupama korisnika; edukacija i informiranje opće javnosti o pitanjima starosti; pro-aktivno djelovanje i propitivanje dobne diskriminacije, stereotipa i marginalizacije starijih.
Očekivani rezultati za volontere: Mogućnost stjecanja novih znanja i neformalne edukacije u području suvremene umjetnosti i kulture; stjecanje iskustva u radu sa starijim osobama; međugeneracijski projekti; ostvarivanje kontakata s protagonistima iz polja kulture i umjetnosti; razvoj komunikacijskih i organizacijskih vještina.
Komentar organizatora: Opis posla: koordinacija aktivnosti u dnevnom boravku.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.