Gdje sam?

Postani donkihotovac! - sudjeluj u programu terapijskog jahanja

Program terapijskog jahanja podrazumijeva oblik (re)habilitacije u kojem se koriste funkcionalne jahaće vještine, konjski pokret i širok raspon metoda i tehnika sa područja edukacijske rehabilitacije za ostvarivanje specifičnih kognitivnih, motoričkih, socijalnih, emocionalnih i bihevioralnih ciljeva. Za svaku osobu priprema se individualiziran program s ciljevima i aktivnostima koji se redovito evaluiraju. Naglasak NIJE na teškoći već na sposobnosti pojedinca i razvoju novih vještina koje će pridonijeti poboljšanju kvalitete života.

U potrazi smo za volonterima koji bio dio svog slobodnog vremena odvojili za pomoć prilikom provodjenja programa, bilo kao vodiči konja ili pratnja jahaču.

Vodič konja priprema konja za sat terapijskog jahanja (čišćenje kopita, timarenje, sedlanje, zagrijavanje), vodi konja prilikom sata, u skladu s napucima voditelja TJ-a, a po završetku sata hladi konja, rasedlava ga, timari, po potrebi odvede na pašu ili kupanje. 

Pratioc jahaču vodi računa o sigurnosti djeteta i što kvalitetnijoj izvedbi zadanih vježbi, igara i zadataka, po naputku voditelja TJ-a (hoda uz konja i dijete, po potrebi pridržava dijete i/li mu još jednom objašnjava zadano, fizički ga usmjerava i sl.).

Svi novi volonteri prolaze volonterske treninge, imaju priliku učiti od iskusnih i praksom stječu vještine i sigurnost. 

Organizator: DON KIHOT - terapije pomoću konja
Datum početka: 29.07.2013.
Lokacija: Aleja mira 38, Markovo Polje

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): DON KIHOT - terapije pomoću konja
Lokacija projekta:Aleja mira 38, Markovo Polje
Ciljana skupina: djeca s teškoćama u razvoju
Ciljani broj volontera:10 (do sad se prijavilo 6 volontera)
Datum početka: 29.07.2013
Datum završetka:06.10.2013
Broj sati: 1
Učestalost: svakodnevno, tjedno, mjesečno
Od - do: po potrebi i dogovoru: terapijsko jahanje ljeti seobično odvija ranije izjutra i kasno poslijepodne
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Drugo

prethodno iskustvo u radu s društveno osjetljivim skupinama i konjima nije naodmet, ali nije ni uvjet
Kontakt osoba: Iva Čolig
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Kako do nas? Od okretišta Dubec jednom od autobusnih linija 260-262, stanica Markovo Polje, proći groblje, skrenuti nalijevo, proći parkiralište i lijevo makadomom do donkihotovskog imanja. :)
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Što kvalitetnija provedba programa terapijskog jahanja za djecu s teškoćama u razvoju.
Očekivani rezultati za volontere: Iskustvo te razvijanje i brušenje vještina u radu s osjetljivim društvenim skupinama, učenje o specifičnoj vrsti rehabilitacije i rekreacije, druženje s najrazličitijim ljudima, boravak u prirodi, doticaj s konjima, fizička aktivnost, smijeh, povećanje samopouzdanja...

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.