Gdje sam?

„Pripovjedač/ica priča za laku noć u Dječjoj bolnici Srebrnjak“

Projekt „Pripovjedač/ica priča za laku noć u Dječjoj bolnici Kantrida“ provodi se od studenog 2009. godine na Odjelu hematologije i onkologije u Rijeci.

U suradnji s udrugom 'Portić' udruga 'SMIJEŠAK za SVE' provest će projekt 'Teta pričalica' u Dječjoj bolnici Srebrnjak, u Zagrebu.

Cilj ovoga projekta je osnažiti hospitalizirano dijete, pomoći roditeljima ove djece da tih sat vremena se odmore te volonterima pružiti priliku da humanitarnim radom postanu bolje i kompetetnije osobe u privatnom i poslovnom životu.

Volonteri će nakon završene edukacije odlaziti u bolnicu na sat vremena i pričati djeci priče. Nakon pričanja priča, volonteri će pisati izvješća kojeg će objavljivati na zajedničkoj interaktivnoj stranici, kako bi ostali volonteri i organizator dobili što potpuniji uvid u tijek provedbe projekta. Na istoj stranici, pomoću kalendara, volonteri će samostalno planirati vrijeme odlaska u bolnicu i voditi evidenciju volonterskih sati koji će se po završetku projekta upisivati u volontersku knjižicu. Tijekom projekta će se kontinuirano, jednom mjesečno, provoditi supervizija volontera, dok će  se sustavna evaluacija učinaka pripovijedanja priča provoditi tri puta tijekom godine.

Cijeli projekt traje 10 mjeseci u godini i vlasništvo je Udruge Portić iz Rijeke.

Edukacija za volontere održat će se 10 i 11.01. 2014. godine u OŠ I.G.Kovačić u Zagrebu. Edukaciju provodi osam stručnjaka (socijalni pedagozi, psiholozi, pedijatri i medicinsko osoblje) iz Udruge Portić. Početak edukacije je u 16h u petak 10.01. i u subotu od 10h.

Organizator: Udruga za promicanje potreba djece i mladih "SMIJEŠAK za SVE"
Datum početka: 03.01.2014.
Lokacija: Dječja bolnica Srebrnjak, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga za promicanje potreba djece i mladih "SMIJEŠAK za SVE"
Lokacija projekta:Dječja bolnica Srebrnjak, Zagreb
Ciljana skupina: Svi koji žele i mogu pričati priče djeci u bolnici.
Ciljani broj volontera:30 (do sad se prijavilo 28 volontera)
Datum početka: 03.01.2014
Datum završetka:15.12.2014
Broj sati: 1
Učestalost: tjedno
Od - do: Od 19-20h
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Posebni zahtjevi: -
Kontakt osoba: Željka Božanović
Web stranica: -
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Očekuje se da će ovaj projekt biti pozitivno iskustvo za svakog volontera koji želi raditi s djecom i mladima.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Cilj ovoga projekta je osnažiti hospitalizirano dijete te pomoći roditeljima ove djece da tih sat vremena odmore. Djeca će željno iščekivati "Tete pričalice" da im pročitaju priču prije spavanja. Udruga će tako profitirati jer će osposobljavati i širiti volonterski rad i tako ostvariti jedan od cilja osnivanja Udruge.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri će profitirati tako što će se naučiti nositi s teškim životnim situacijama. Naučit će da se darovano vrijeme drugima itekako isplati: željno išćekivanje "Teta pričalica", zahvalost roditelja.
Komentar organizatora: Udruga PORTIĆ već 5 godina provodi ovu inicijativu u Dječjoj bolnici Kantrida a želja nam je da se projekt proširi i na Zagreb da i zagrebačka dječica dobiju Tete pričalice!

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.