Gdje sam?

Volontiraj u Laubi od 21. veljače do 21. svibnja 2014.

Program volontiranja u Kući Lauba, kroz rad u raznim aktivnostima, pruža priliku mladim ljudima za stjecanje praktičnog iskustva, kao i upoznavanje s funkcioniranjem jedne značajne privatne zbirke suvremene umjetnosti. Zainteresirani se mogu prijaviti do 16. Veljače 2014. do ponoći. 

Program volontiranja namijenjen je kandidatima i kandidatkinjama koji su završili studij humanističkog, umjetničkog ili ekonomskog usmjerenja, ili se nalaze na završnim godinama studija. Želimo stvoriti tim ljudi iz različitih područja (povijesti umjetnosti, likovnih umjetnosti, dizajna, arhitekture, filozofije, sociologije, pedagogije, režije, snimanja i ekonomije) koji imaju različite interese za suvremenu umjetnost i srodne programe. Program volontiranja uključuje izvođenje poslova kao što su: rad na recepciji, čuvanje umjetnina, kratka i posebno osmišljena vodstva za posjetitelje, pripremu i izvođenje dječjih kreativnih radionica, asistenciju u radu s medijima i web-administraciji, pripremu i izvođenje seminarskog rada, sudjelovanje u postavljanju izložbi, brigu o članovima Laube i brojne druge.

Radno vrijeme Kuće Lauba je od 14:00 do 22:00 sata svakoga dana, subotom od 11.00 do 22.00 sata. Nedjelja je dan kada ne radimo. Radno vrijeme sudionika i sudionica u Programu volontiranja je svakoga dana po četiri sata. Svaki sudionik radi u jednoj od dvije smjene, ovisno o unaprijed dogovorenom rasporedu.

Program je volonterski i traje tri mjeseca. Službeni početak programa je petak 21. veljače 2014., a započinje s uvodnim sastankom i potpisivanjem volonterskog ugovora na tri mjeseca, a završava u srijedu 21. svibnja 2014. Prva dva tjedna volonteri će raditi u smjeni s iskusnim volonterima iz prošlog programa te će s njima proći uvodnu edukaciju. Nakon uspješno završenog programa volontiranja, volonteri će dobiti certifikate o volontiranju i preporuke.

Prije dolaska na potpisivanje ugovora, kandidatima se preporučuje da se pripreme i upoznaju s Laubom, ukoliko već nisu ranije.

Prijave se šalju isključivo mailom, na adresu: internships@lauba.hr

Prijava mora sadržavati:

1. Obrazac za prijavu nalazi se ovdje

2. Motivacijsko pismo ne bi trebalo sadržavati više od 3 000 znakova, uključujući razmake. Preporuča se jednostavna forma pisma koja jasno razlaže vašu motivaciju i interes za prijavu. Potrebno je posebno naglasiti ukoliko vas zanima neko područje rada: radionice sa djecom, javna vodstva, rad na internet stranicama, izrada dokumentacije, odnosi sa javnošću, dokumentiranje radova, snimanje i tako dalje.

3. Životopis valja pravilno formatirati: u njemu treba navesti popis relevantnih informacija vezanih uz obrazovanje kandidata, radno iskustvo i vještine. Preporuča se europski format životopisa.

Nepotpune, faksirane i poštom poslane prijave neće se razmatrati. O dospijeću prijave kandidati neće biti posebno obaviješteni.

Prijave traju do 16. veljače u ponoćrezultati će biti objavljeni na Laubinoj internetskoj stranici 18. veljače, a odabrani kandidati i kandidatkinje bit će obaviješteni putem e-maila.

Organizator: Lauba - Kuća za ljude i umjetnost
Datum početka: 21.02.2014.
Lokacija: Prilaz baruna Filipovića 23a, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Lauba - Kuća za ljude i umjetnost
Lokacija projekta:Prilaz baruna Filipovića 23a, Zagreb
Ciljana skupina: mlade i nazaposlene osobe
Ciljani broj volontera:10 (do sad se prijavilo 0 volontera)
Datum početka: 21.02.2014
Datum završetka:21.05.2014
Broj sati: 4
Učestalost: svakodnevno
Od - do: 14 - 18:00; 18 - 22:00
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Znanje stranih jezika: Engleski
Prevođenje - strani jezici: Engleski
Rad na računalu: Osnove rada na računalu
Komunikacijske vještine
Kontakt osoba: Morana Matković
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Posjetitelji Laube naša su zajednica korisnika, kojima želimo ponuditi nasmiješenu osobu sa znanjem o našem postavu, zbirci, umjetninama i umjetnicima.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: U Laubi postoji razmjena: kustosica dijeli svoja znanja i iskustva sa volonterima, a volonteri ulažu svoje vrijeme i trud u svakodnevno funkcioniranje Laube.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri prolaze kroz sve faze rada u jednoj kulturnoj instituciji i dijele zadatke u skladu sa vlastitim interesima i školovanjem.
Komentar organizatora: Molimo da se prijavite tako da na internships@lauba.hr posaljete svoje motivacijsko pismo, zivotopis i ispunjeni kratki obrazac prijave sa naseg weba http:http://lauba.hr/hr/kalendar-9/volontiraj-u-laubi-od-21-veljace-do-21-svibnja-2014-1361/

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.