Gdje sam?

Legendfest - festival

Legendfest - festival mitova, legendi i narodnih priča Zagrebačke županije,  ove se godine po prvi put organizira u Lukavcu kraj Velike Gorice, nedaleko Zagreba. Potrebna nam je i pomoć volontera tijekom održavanja festivala.

Tražimo otvorene i komunikativne osobe čiji bi glavni zadatak bio da budu kostimirani informatori i animatori posjetitelja, te pomoć sudionicima festivala. Kroz sudjelovanje na festivalu, naši će volonteri imati prilike steći vrijedno iskustvo iza kulisa organizacije festivala.

Legendfest se inače već godinama održava u istarskom gradiću Pićnu i svake godine ondje privlači na tisuće posjetitelja. Vjerujemo da ćemo sličan uspjeh imati i sa festivalom koji stvaramo po uzoru na pićanski u Zagrebačkoj županiji.

Organizator: Val Kulture
Datum početka: 30.05.2014.
Lokacija: Stari grad Lukavec, Lukavec (Velika Gorica)

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Val Kulture
Lokacija projekta:Stari grad Lukavec, Lukavec (Velika Gorica)
Ciljana skupina: posjetitelji svih dobnih skupina (obiteljski festival)
Ciljani broj volontera:15 (do sad se prijavilo 11 volontera)
Datum početka: 30.05.2014
Datum završetka:01.06.2014
Broj sati: 7
Učestalost: svakodnevno
Od - do: 10 do 24
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Organizacija rada
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Kontakt osoba: Iva Silla
Web stranica: www.legendfest.hr
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Legendfest je platforma za kulturno-umjetničko istraživanje narodne predaje i već je, kroz godine održavanja u Istri, utjecao na otvaranje centra za nematerijalnu baštinu, izdano je nekoliko knjiga, sniman tv serijal o festivalu, u protekloj je godini i nagrađen kao jedna od najboljih manifestacija u Hrvatskoj... svega toga ne bi bilo bez entuzijazma brojnih prijatelja festivala. Nadamo se da ćemo i u novim volonterima naći vjerne prijatelje festivala koje će putevi često voditi na Legendfest.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Osim samog zadovoljstva posjetitelja festivala i obogaćivanja kulturno-turističke ponude Zagrebačke županije, očekujemo da će festival utjecati na svijest lokalnog stanovništva o vlastitom nematerijalnom naslijeđu. Također, naša udruga se priključila jednom velikom međunarodnom projektu u nastanku koji će prikupljati narodnu predaju i prikazivati je kroz umjetničke izraze, te očekujemo da će Legendfest u tome imati veliku ulogu.
Očekivani rezultati za volontere: Stjecanje iskustva u radu na velikoj manifestaciji, tesanje komunikacijskih vještina, praktična primjena i provođenje kreativnih zamisli, a nadamo se i inspiracija za daljnji rad na kulturno-turističkim projektima i nematerijalnoj baštini.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.