Gdje sam?

Znanstveni piknik

Na projektu Toni Milun, zabavno učenje, okupilo se dosta istomišljenika entuzijasta koji se nalaze u domeni popularizacije znanosti. Iz tog projekta dogodilo se povezivanje s Hrvatskim urbanim mrežama (Mala meteorološka radionica) i ZEZ (Znanstveni piknik) s kojima smo osnovali Mrežu popularizatora znanosti koja ove godine organizira Znanstveni piknik.
Međunarodni institut za znanost i obrazovanje, osnovan je radi provođenja inovativnih projekata na području popularizacije znanosti i obrazovanja, zaštite dostojanstva profesorske profesije te stvaranja zajednice koja će djelovati kao korektiv obrazovnoj sceni u regiji. MIZO je nositelj projekta www.tonimilun.com i suorganizator Znanstvenog piknika.

Izdvojeni projekti

Znanstveni piknik

Jednodnevni događaj koji približava znanstvene discipline širem krugu ljudi, kako se voli reći od 3 do 93 godine. Zamišljen je kao neformalno druženje sa znanošću te je zbog toga odabran format piknika koji pokazuje samu srž događanja – druženje i zabavu. Radi se o svjetskom formatu znanstvenih događanja koji promiču znanje, odnosno razne znanstvene discipline.


Trebamo volontere za nekoliko kategorija ispomoći:


1. Organizacijski volonter - ispomoć oko raznih segmenata organizacije (logistika, prijave za radionice i sl.)

2. Volonter "explainer" tj. onaj koji će biti uz ZEZ interaktivne izloške (razne znan.discipline) i koji će pozivati ljude da se igraju s izloškom i ako treba nešto i objasni oko toga. Uz svaki izložak će biti postavljene upute o rukovanju, a i svaki od explainera će biti izbrifiran o svemu prije samog Piknika. Poželjno je da to budu studenti s prirodnih znanosti.

3. Volonter "explainer-pomagač" - pomoć na štandovima inozemnih gostiju - ispomoć oko prijevoda. Poželjno je da to budu studenti s prirodnih znanosti (ali nije nužno!) koji bi mogli i nešto dodatno objasniti ljudima ukoliko bude potrebno. Objašnjenja pokusa ćemo dobiti od inozemnih gostiju.

Svi zainteresirani bi trebali poslati kratak životopis na adresu marija@mizo.hr

Organizator: Međunarodni institut za znanost i obrazovanje
Datum početka: 14.09.2014.
Lokacija: Boćarski dom Zagreb, Boćarski dom Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Međunarodni institut za znanost i obrazovanje
Lokacija projekta:Boćarski dom Zagreb, Boćarski dom Zagreb
Ciljana skupina: sve dobne skupine
Ciljani broj volontera:70 (do sad se prijavilo 29 volontera)
Datum početka: 14.09.2014
Datum završetka:14.09.2014
Broj sati: 10
Učestalost: godišnje
Od - do: 10 - 20h
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Znanje stranih jezika: Engleski
Prevođenje - strani jezici: Engleski
Komunikacijske vještine
Organizacija rada
Podučavanje
Prijevoz (posjedovanje vozačke dozvole)
Kontakt osoba: Marija Stošić Pietri
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Zainteresirati publiku i pokazati potrebu za popularizacijom znanosti, dati joj "krov"; da ukažemo na potrebu osnivanja Znanstveno edukativno-zabavnog centra
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Uspješna medijska pokrivenost, velika posjećenost, uspješna međunarodna suradnja, interes za popularizacijom znanosti, zainteresirati sve dobne skupine na odluku o studiranju prirodnih znanosti
Očekivani rezultati za volontere: Zadovoljstvo i uspješnost realiziranja svojih zaduženja

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.