Gdje sam?

Volonterski angažman u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima traži volontere za dugoročni volonterski angažman u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja.
Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja otvoren je u srpnju 2013., realizacijom projekta “Uključivanje mladih u poboljšanje usluga za žrtve i svjedoke kažnjivih djela u Hrvatskoj”, na kojem su surađivali UNDP Hrvatska (United Nations Development Program), Ministarstvo pravosuđa i Udruga za podršku žrtvama i svjedocima.
Pozivni je centar na usluzi građanima i strancima na području Hrvatske, svakim radnim danom od 8 ujutro do 8 navečer. Osnovne usluge koje se pružaju putem standardiziranog europskog i besplatnog broja 116 006 su:
- Emocionalna podrška
- Pružanje praktičnih informacija 
- Upućivanje pozivatelja na odgovarajuće institucije i organizacije
Za rad na telefonskim linijama volonteri su obučeni kroz bazičnu edukaciju koja se sastoji od: upoznavanje s volonterskim angažmanom u Udruzi, Uvod u prava žrtve, Telefonska komunikacija sa žrtvama i pružanje emocionalne podrške, Uvod u bazu podataka i CRM sustav. Također, prije samostalnog primanja poziva, od volontera se očekuju redovni dolasci u pozivni centar kako bi s mentorima učili korištenje baze podataka kojom će se služiti za pružanje potrebnih informacija pozivateljima. 
U pozivnom centru volontira se u tri smjene dnevno, po četiri sata prema dogovoru (od 8 do 12, od 12 do 16 i od 16 do 20). Volonteri svoje dežurstvo odrađuju jednom tjedno te su dužni prisustvovati na  mjesečnim sastancima i dodatnim edukacijama. Također, volonterima je osigurana psihološka podrška koja je za ovakvu vrstu volonterskog rada prijeko potrebna.
Želja nam je ojačati volonterski tim uključivanjem i educiranjem 20 novih volontera. Udruga za podršku žrtvama i svjedocima osigurala bi im sve potrebne edukacije za rad na linijama, ali i neformalne radionice koje će im kasnije dobro doći u poslovnom i privatnom životu..

Organizator: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima
Datum početka: 29.09.2014.
Lokacija: Ulica grada Vukovara 49, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga za podršku žrtvama i svjedocima
Lokacija projekta:Ulica grada Vukovara 49, Zagreb
Ciljana skupina: Studenti, mladi, nezaposleni, osobe s volonterskim iskustvom
Ciljani broj volontera:20 (do sad se prijavilo 31 volontera)
Datum početka: 29.09.2014
Datum završetka:31.12.2014
Broj sati: 4
Učestalost: tjedno
Od - do: Volonterske smjene određuju se prema dogovoru
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Posebni zahtjevi: Od budućih se volontera očekuje odgovornost i predanost u obavljanju volonterskih aktivnosti.
Kontakt osoba: Zrinka Tustonjić; npc.volonteri@gmail.com
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Od budućih se volontera očekuje motiviranost i otvorenost za dugoročno volontiranje. Volonterski angažman u Nacionalnom pozivnom centru je zahtjevan jer se od volontera očekuje kontinuirano učenje i rad na komunikacijskim vještinama. Također, s obzirom na redovne edukacije, sastanke i psihološku podršku, volonteri će za ovaj angažman ponekad trebati izdvojiti više od jednog dolaska u tjednu.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: S većim brojem kvalificiranih volontera organizacija će moći pružiti još kvalitetniju uslugu korisnicima, a jačanjem kapaciteta kazneno-pravnog sustava kako bi mogao odgovoriti na potrebe žrtava i svjedoka te zaštiti njihova prava, ispunit će se krajnji cilj i svrha Nacionalnog pozivnog centra.
Očekivani rezultati za volontere: Volontiranjem u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja volonteri imaju priliku steći nove vještine i usavršiti stare, naučiti se radu u grupi, upoznati se s pravima žrtava i svjedoka u kaznenom postupku i izvan njega te općenito s pravnim sustavom u Hrvatskoj. Pružajući podršku i informacije onima u potrebi, volonteri imaju mogućnost doprinijeti zajednici.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.