Gdje sam?

Kroz knjižnicu do mature

Mladi ste, dobro poznajete književnost te hrvatski jezik i još k tome ste voljni okušati se u radu sa srednjoškolcima na pragu mature?

Ako je tako, javite nam se! Srednjoškolci žude za odgovorima i objašnjenjima kada se piše zarez, kada ije, je, č ili ć. Dakako, poneki se pitaju čija je Dubravka, ima li Pakao 33 pjevanja ili 33 strofe te jesu li gospodin i gospođa Smith Brad Pitt i Angelina Jolie ili ipak likovi iz Ćelave pjevačice? Ako znate odgovore na ova pitanja, a uz to ste vedri i otvoreni - čekamo vas!

Organizator: Knjižnice grada Zagreba
Datum početka: 10.10.2014.
Lokacija: Starčevićev trg 6, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Knjižnice grada Zagreba
Lokacija projekta:Starčevićev trg 6, Zagreb
Ciljana skupina: srednjoškolski učenici
Ciljani broj volontera:2 (do sad se prijavilo 2 volontera)
Datum početka: 10.10.2014
Datum završetka:30.12.2014
Broj sati: 3
Učestalost: tjedno
Od - do: 17:00 - 20:00
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Organizacija rada
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Podučavanje
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Kontakt osoba: Ivana Fištrek; ivana.fistrek@kgz.hr
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Program bi se odvijao četiri puta mjesečno po tri sata, točnije, ponedjeljkom popodne od listopada do prosinca 2014. godine. Bitno je naglasiti da je ovo osjetljiva dobna skupina te da je potrebno biti dovoljno fleksibilan i otvoren za pronalaženje optimalnog načina komuniciranja s njima.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Očekuje se da će učenici uz pomoć volontera i raspoloživih priručnika za pripremu državne mature utvrditi gradivo i savladati nejasnoće, odnosno usvojiti ono gradivo kojim ne vladaju najbolje. Na taj bi se način proširio i upotpunio program koji Gradska knjižnica već provodi od početka ove godine, a kojem je svrha propitivanje znanja iz hrvatske i svjetske književnosti te hrvatskoga jezika.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri bi imali priliku u manje formalnom okruženju od poučavanja u razredu steći iskustvo rada s tom dobnom skupinom, upoznati stavove i navike današnjih generacija srednjoškolaca, pronaći optimalan način komunikacije s njima i uvidjeti koji su uzroci težeg savladavanja pojedinih dijelova gradiva nastave hrvatskog jezika te na taj način steći iskustvo koje mogu implemenirati u svoj daljnji rad. S obzirom na to da ova dobna skupina podrazumijeva i pozitivnu atmosferu, za pretpostaviti je da sam rad s njima donosi određeno zadovoljstvo i ispunjenost. Također, volonteri će usvojiti vještinu vođenja ili sudjelovanja u grupnim radionicama, kreativnom i inovativnom pristupu radu te će se pri tome i sami usavršavati, kako osobno, tako i u struci.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.