Gdje sam?

Čitateljske grupe za nemotivirane čitatelje (djecu i mlade)

Udruga Balans centar za logopedagogiju i biblioterapiju bavi se promicanjem čitateljskih grupa za nemotivirane čitatelje (aliterate). Zbog lošeg odabira školskih lektira i nepostojanja kulture čitanja u obiteljima mnogi mladi ljudi nikada ne dožive povezanost s tekstom koja im može omogućiti dublji uvid u sebe i osposobiti ih za cjeloživotno učenje u kojem mogu uživati.

Tražimo volontere koji bi, nakon organizirane edukacije za vođenje čitateljskih grupa za djecu i mlade, jednom tjedno (2 školska sata) sudjelovali u radu jedne čitateljske grupe ili vodili samostalno čitateljsku grupu na hrvatskom ili stranim jezicima.

Trebaju nam volonteri sa znanjima jezika i književnosti (hrvatskog ili  stranih jezika), ili strastveni čitatelji koji nemaju formalno obrazovanje ali imaju veliku ljubav prema čitanju, te volonteri s pedagoškim znanjima ili znanjima potrebnima za prepoznavanje teškoća u čitanju. 

Ovaj projekt ima dva cilja: omogućiti djeci i mladima pristup čitanju u kojem će moći iskazati sebe (svoj unutrašnji doživljaj teksta) i osposobiti buduće stručnjake koji rade s ljudima za jedan oblik rada (vođenje čitateljske grupe) koji ima višestruku korist za osobni razvoj.     

Organizator: Balans centar za logopedagogiju i biblioterapiju
Datum početka: 01.03.2015.
Lokacija: Rapska 37, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Balans centar za logopedagogiju i biblioterapiju
Lokacija projekta:Rapska 37, Zagreb
Ciljana skupina: djeca i mladi
Ciljani broj volontera:10 (do sad se prijavilo 9 volontera)
Datum početka: 01.03.2015
Datum završetka:15.07.2015
Broj sati: 2
Učestalost: tjedno
Od - do: bit će naknadno utvrđeno, po dogovoru
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Znanje stranih jezika: Engleski, Njemački, Talijanski, Drugi jezici
Komunikacijske vještine
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Podučavanje
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Kontakt osoba: Ivana Bašić
Web stranica: www.balanscentar.blogspot.com
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Projekt planiramo sljedeće godine proširiti i na druge dijelove Republike Hrvatske. Prednost u sudjelovanju u sljedećim projektima imat će već osposobljeni volonteri koji su stekli iskustva vođenja čitateljskih grupa za nemotivirane čitatelje.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Poboljšanje čitateljskih i socijalnih vještina za korisnike projekta (djecu i mlade),poticaj za cjeloživotno učenje, stvaranje čitateljskih zajednica, promicanje doživljajnog čitanja
Očekivani rezultati za volontere: Vještine vođenja čitateljske grupe (odabir materijala za rad, priprema za razgovor, vođenje razgovora), razvijanje komunikacijskih vještina, stjecanje pedagoških iskustava u radu s djecom i mladima, upoznavanje načina korištenja metafore i drugih jezičnih sredstava za osobni razvoj

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.