Gdje sam?

Tete pričalice - Pripovjedač/ica priča za laku noć na dječjim odjelima

Projekt „Pripovjedač/ica priča za laku noć u Dječjoj bolnici Kantrida“ provodi se od studenog 2009. godine na Odjelu hematologije i onkologije u Rijeci.U suradnji s udrugom 'Portić' udruga 'SMIJEŠAK za SVE' provodi projekt "Pripovjedač/ica priča za laku noć" u Dječjoj bolnici Srebrnjak, u Zagrebu.Cilj ovoga projekta je osnažiti hospitalizirano dijete, pomoći roditeljima ove djece da tih sat vremena se odmore te volonterima pružiti priliku da humanitarnim radom postanu bolje i kompetetnije osobe u privatnom i poslovnom životu.Volonteri će nakon završene edukacije odlaziti u bolnicu na sat vremena jednom tjedno i pričati djeci priče. Nakon pričanja priča, volonteri će pisati izvješća kojeg će objavljivati na zajedničkoj interaktivnoj stranici. Edukaciju provodi tim stručnjaka (socijalni pedagozi, psiholozi, pedijatri i medicinsko osoblje) iz Udruge Portić i Udruge Smiješak za sve. Volontirati mogu samo osobe koje donesu liječničku potvrdu da su psihički i fizički zdravi te da nisu kažnjavani.

Organizator: Udruga za promicanje potreba djece i mladih "SMIJEŠAK za SVE"
Datum početka: 24.06.2015.
Lokacija: Grad Zagreb, Grad Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga za promicanje potreba djece i mladih "SMIJEŠAK za SVE"
Lokacija projekta:Grad Zagreb, Grad Zagreb
Ciljana skupina: Djeca i mladi
Ciljani broj volontera:50 (do sad se prijavilo 73 volontera)
Datum početka: 24.06.2015
Datum završetka:31.12.2015
Broj sati: 1
Učestalost: tjedno
Od - do: 19-20h
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Podučavanje
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Posebni zahtjevi: Vještine interpretativnog čitanja priča
Kontakt osoba: Mateja Čleković
Web stranica: -
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Nova edukacija se planira u 10.mjesecu no još nisu definirani datumi. Svi prijavljeni dobit će pristupnicu za volontere koju trebaju ispuniti a mi se obvezujemo obavijestiti sve prijavljene za točan datum i mjesto edukacije.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: U Zagrebu se zahvaljujući Udruzi Portić ovaj projekt provodi od veljače 2014. godine. Korisnici daju pozitivne utiske jer svake večeri netko im posveti svojih sat vremena a Udruga Smiješak za sve je zadovoljna što se smiješak širi...
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri koji se iskušaju u ovakvom načinu volontiranja mogu dobiti puno pozitivnih utisaka. Od djece koja željno išćekuju svoje pričalice, do vještina interpretacija priča od drugih volontera i edukatora.
Komentar organizatora: Samo volonteri koji prođu edukaciju mogu biti Tete i stričeki pričalice. Edukacija je u 10 mjesecu (petak i subota). Do tada šaljemo pristupnice i kontaktiramo potencijalne volontere.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.