Gdje sam?

Suzbijanje nasilja nad ženama u Hrvatskoj i uloga organizacija civilnog društva i volontera/ki u tome

Poziv na trening za volontere/ke

„Suzbijanje nasilja nad ženama u Hrvatskoj i uloga organizacija civilnog društva i volontera/ki u tome“  (13.05.2016.)

Zadovoljstvo nam je što Vas možemo pozvati na jednodnevni trening „Suzbijanje nasilja nad ženama u Hrvatskoj i uloga organizacija civilnog društva i volontera/ki u tome“, namijenjen studentima/cama, a koji organizira Ženska soba - Centar za seksualna prava.

Trening će se održati 13.05.2016. u Zagrebu od 10.00 do 17.00 h. Na treningu će se obrađivati slijedeće teme: nasilje nad ženama (oblici, rasprostranjenost, posljedice), uloga i važnost samoorganiziranja građana/ki, uloga organizacija civilnog društva i volontera/ki u suzbijanju nasilja nad ženama.

Trening će voditi vodeće stručnjakinje u području nasilja nad ženama, redom trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu. Trening će voditi Anamaria Drožđan-Kranjčec (dipl.iur.), a kao izlagačice sudjelovat će dr. sc. Maja Mamula (psihologinja, koordinatorica Ženske sobe), Paula Zore (prof. povijesti i komparativne književnosti) i Josipa Tukara (sociologinja).

OBVEZE SUDIONIKA/CA TRENINGA:

• Po završetku treninga ostvariti minimalno 30 volonterskih sati u organizacijama civilnog društva (u razdoblju od 14.05.2016. do 31.12.2016. godine)

Sudionici/ce će po izvršenim obvezama primiti potvrdu o završenom treningu te volonterskom angažmanu.

Trening je besplatan te je obvezno prisustvovanje tijekom cjelokupnog trajanja treninga.

ROK ZA PRIJAVE JE 30. TRAVNJA 2016.

Prijave na trening:

1. preko baze Volonterskog centra Zagreb  i

2. e-mail Ženske sobe: (zenska.soba@zenskasoba.hr)

Molimo Vas da na e-mail Ženske sobe pošaljete:

1. Životopis
2. Ispunjenu prijavnicu koju možete pronaći u na slijedećem linku

https://zenskasoba.hr/docs/Prijavni%20obrazacEPG.docx

Veselimo se vašim prijavama!

Organizator: Ženska soba - Centar za seksualna prava
Datum početka: 13.05.2016.
Lokacija: Maksimirska cesta 51a, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Ženska soba - Centar za seksualna prava
Lokacija projekta:Maksimirska cesta 51a, Zagreb
Ciljana skupina: Studenti/ce
Ciljani broj volontera:20 (do sad se prijavilo 9 volontera)
Datum početka: 13.05.2016
Datum završetka:31.12.2016
Broj sati: 37
Učestalost: godišnje
Od - do: 10:00 - 17:00
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Kontakt osoba: Anamaria Drožđan-Kranjčec
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Nakon prijave na trening preko baze Volonterskog centra Zagreb potrebno je posalti i prijavu (životopis i popunjenu prijavnicu) na mail Ženske sobe: zenska.soba@zenskasoba.hr
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Ženska soba - Centar za seksualna prava će provedbom jednodnevnog treninga educirati mlade studente i studentice, buduće stručnjake i stručnjakinje, o problematici nasilja nad ženama, ulozi i važnosti samoorganiziranja građana/k te ulozi organizacija civilnog društva i volontera i volonterki u suzbijanju nasilja nad ženama. Na ovaj način će sve potrebne informacije doći do sudionika/ca treninga, kod kojih će se podignuti razina svijesti te utjecati na razvoj nulte tolerancije na sve oblike nasilja nad ženama. Također, kroz volontiranje u organizacijama civilnog društva utjecat će se na zaštitu osjetljivih skupina te će se ojačati kapaciteti samih organizacija civilnog društva.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri/ke će na treningu biti upoznati s problematikom nasilja nad ženama (oblici, rasprostranjenost, posljedice), ulozi i važnosti samoorganiziranja građana/ki te ulozi organizacija civilnog društva i volontera/ki u suzbijanju nasilja nad ženama. O navedenom će biti upoznati kroz predavanja od strane vodećih stručnjakinja u području nasilja nad ženama, redom trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu te na interaktivan način kroz vježbe u grupama. Volontirajući u drugim organizacijama civilnog društva, volonteri/ke će steći iskustvo volontiranja, upoznat će se s načinom rada OCD-a te svojim kompetencijama doprinijeti radu samih organizacija.
Komentar organizatora: Za više informacija mail: zenska.soba@zenskasoba.hr ili 01 61 19 174, kontakt osoba: Anamaria Drožđan-Kranjčec,dipl.iur.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.