Gdje sam?

Ljeto s volonterima

Ljeto s volonterima

Program Ljeto s volonterima, Centar Fortica provodi drugu godinu za redom.
Centar za rehabilitaciju Fortica pruža uslugu smještaja za 55 korisnika od kojih su 23 korisnika mlađa od 18 godina. Radi se o korisnicima koji su nepokretni, nemaju razvijen govor i imaju teža i teška intelektualna oštećenja. Većina korisnika ima ograničene socijalne kontakt i deficit roditeljske ljubavi.

Zbog navedenog je osmišljen ovaj program kojem je cilj pridonijeti njihovom boljem funkcioniranju u socijalnom okruženju i emocionalnoj stabilnosti. Projekt je do sada obuhvatio strukturirano druženje s predškolskom djecom i učenicima osnovne škole, te edukaciju odgajatelja i nastavnika za rad s ovom populacijom.

Želja nam je uključiti studentsku populaciju (studente zdravstvenih i društveno humanističkih studija) u ovaj program jer ih želimo senzibilizirati za specifične potrebe naših korisnika, a našim korisnicima osigurati i u ljetnim mjesecima širenje socijalnih kontakata.


Volontere planiramo uključiti u strukturirane zajednička druženja i različite kreativne aktivnosti sa našim korisnicima uz vođenje stručnog tima ustanove.

Uz navedeno volonteri će biti educirani za volonterski rad u ustanovi i unaprijediti svoja stručna znanja kroz iskustveno učenje.

Naša ustanova je smještena uz samo more, te ima zasebnu plažu, stoga volonterima nudimo smještaj i hranu (tri obroka dnevno), te slobodno vrijeme.

Program će se odvijati u tri grupe po 5 volontera prema navedenom rasporedu:

od 11.07.2016. god. - 22.07.2016.god

od 25.07. 2016. god. - 05.08.2016.god

od 08.08.2016.god. - 19.08.2016.god

Selekcija kandidata će se vršiti nakon prikupljenog dovoljnog broja volonterskih prijava, a prednost će imati studenti viših godina studija.

Organizator: Centar za rehabilitaciju "Fortica" Kraljevica
Datum početka: 11.07.2016.
Lokacija: Kraljevica, Obala kralja Tomislava 1, Kraljevica

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Centar za rehabilitaciju "Fortica" Kraljevica
Lokacija projekta:Kraljevica, Obala kralja Tomislava 1, Kraljevica
Ciljana skupina: Djeca i odrasle osobe s invaliditetom (višestruka tjelesna i intelektualna oštećenja)
Ciljani broj volontera:15 (do sad se prijavilo 10 volontera)
Datum početka: 11.07.2016
Datum završetka:19.08.2016
Broj sati: 8
Učestalost: svakodnevno
Od - do: 07:00 - 11:00 i od 15:00 - 19:00
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: drugi djelovi hrvatske
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Briga i njega osoba
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Kontakt osoba: Maja Ferenčina
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Volonterima smo u mogućnosti osigurati tri obroka dnevno i smještaj, troškove prijevoza volonteri snose sami.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Korisnici: upoznavanje novih ljudi i rad s mladim i kretivnim ljudima. Organizacija: pomoć prilikom organizacije ljetnih aktivnosti i dodatnu motivaciju za djelatnike.
Očekivani rezultati za volontere: Stjecanje novih znanja i isustava iz područja rada s djecom i odraslim osobama s vešestrukim tjelesnim i intelektualnim teškoćama kroz praktičan rad stručnjaka zaposlenih u ustanovi (socijalni radnik, rehabilitator, fizioterapeut, radni terapeut, medicinske sestre i dr.).

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.