Gdje sam?

Institut za istraživanje avangarde - izložba istočnoeuropske umjetnosti

Volonterska praksa u Institutu za istraživanje avangarde u Zagrebu, kroz rad u raznim aktivnostima, pruža priliku mladim studentima humanističkih znanosti za stjecanjem vrijednog praktičnog znanja, direktno upoznavanje s najvažnijim umjetnicima s područja Istočne Europe.

Program volontiranja namijenjen je studenticama i studentima povijesti umjetnosti, sociologije, antropologije, etnologije i kulturne antropologije, kulturnog menadžmenta, likovnih umjetnosti, dizajna i srodnih disciplinama.

Volonteri će svojim radom sudjelovati u stvaranju najveće izložbe umjetnosti Istočne Europe koja će se u listopadu otvoriti u FM Centru za suvremenu umjetnost u Milanu.

Izložba će predstaviti više od 100 umjetnika s područja bivše Jugoslavije i Istočne Europe. Svi predstavljeni radovi dio su najvažnije i sveobuhvatne kolekcije avangardne i neoavangardne umjetnosti Istočne Europe, Kolekcije Marinko Sudac iz Zagreba. Kolekcija Marinko Sudac obuhvaća umjetnička djela idejno progresivne avangardne, neoavangardne i postavangardne umjetnosti te morfološki i po konceptu sličnih umjetničkih pojava i raznorodnih praksi eksperimentalne umjetnosti nastalih u vremenskom rasponu od početka 20. stoljeća sve do pada Berlinskog zida.

Volonteri će, prema svojim znanjima i preferencijama, sudjelovati u aktivnostima:

- osmišljavanja marketinškog plana,
- provođenje marketinškog plana,
- prevođenje kraćih informativnih materijala,
-popisivanje i katalogizacija radova,
- istraživanje radova i umjetnika koji će biti predstavljeni na izložbi,
- ostalo prema idejama i željama volontera.

Uz prijavu preko Volonterskog centra Zagreb, molim Vas da nam pošaljete i slijedeće
:
1. Motivacijsko pismo (oko 1500 znakova, obrazložen razlog prijave i istaknuti posebni interesi)
2. Životopis (europski format životopisa)

Po potrebi će se održati intervju sa prijavljenim volonterima.

Zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail adresu:

dorotea.fotivec@avantgarde-museum.com

O rezultatima natječaja volonteri će biti obaviješteni putem e-maila. Ako imate dodatnih pitanja, slobodno se javite na gore navedenu adresu.

Radujemo se Vašoj prijavi!

Organizator: Institut za istraživanje avangarde
Datum početka: 16.09.2016.
Lokacija: Zagreb, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Institut za istraživanje avangarde
Lokacija projekta:Zagreb, Zagreb
Ciljana skupina: Posjetitelji izložbe, šira javnost
Ciljani broj volontera:10 (do sad se prijavilo 8 volontera)
Datum početka: 16.09.2016
Datum završetka:20.10.2016
Broj sati: 10
Učestalost: tjedno
Od - do: prema mogućnostima
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Znanje stranih jezika
Prevođenje - strani jezici: Engleski, Talijanski, Drugi jezici
Rad na računalu
Komunikacijske vještine
Odnosi s javnošću/marketing
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Kontakt osoba: Dorotea Fotivec
Web stranica: http://avantgarde-museum.com/hr/
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Misija Kolekcije Marinko Sudac i Instituta za istraživanje avangarde je sakupljanje, istraživanje i komuniranje fenomena avangarde i njezinog nasljeđa s prostora istočne Europe u razbolju između 1919. i 1989. g. Kolekcija i Institut zalažu se za revalorizaciju i prezentaciju umjetnika, umjetničkih grupa, pokreta i pojava s područja istočne Europe i njihovo stavljanje na globalnu umjetničku kartu, gdje po svojoj inovativnosti, značaju i utjecaju s pravom pripadaju. Našim zalaganjem i prezentacijom tako je ostvareno više od 80 međunarodnih projekata kojima se hrvatska kultura na stručni, muzeološki način prezentirala svijetu. Putem platforme virtualnog Muzeja avangarde (www.avantgarde-museum.com), u potpunosti inovativnog dizajna i dostupnog javnosti, Kolekcija stavlja fokus na istraživanje, proučavanje i promoviranje inovativnih umjetničkih praksi od početka 20. st. do pada Berlinskog zida, koje su bile marginalizirane ili nevalorizirane zbog povijesnih, društvenih i političkih zbivanja. Ovime je virtualni Muzej avangarde i Kolekcija Marinko Sudac postavila neiscrpan izvor za istraživanje i proučavanje ove vrste umjetnosti svim stručnjacima, povjesničarima umjetnosti i umjetnicima iz cijelog svijeta. Institut za istraživanje avangarde dio je projekta koji u cilju proučavanja, očuvanja, prezentacije i popularizacije regionalnih povijesnih avangardi objedinjuje djelovanje Virtualnog muzeja avangardne umjetnosti, Kolekcije Marinko Sudac i Edicije Sudac. Institut je zadužen za osmišljavanje strategije rada i razvoja svih segmenata Virtualnog muzeja, načina prezentacije Kolekcije i izdavačke politike Edicije. Institut za istraživanje avangarde kroz godine se pokazao kao najveći promotor umjetničkih praksi u Hrvatskoj i provodi projekte koji su od nacionalnog interesa. Neprestano surađuje s domaćim i stranim muzejskim institucijama i ostvaruje značajne uspjehe i promovira hrvatsku kulturu u svijetu.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: S radom se može započeti odmah, a ritam volontiranja i zadatci ovisit će o raspoloživom vremenu, tipu zadatka i interisima volontera. Po uspješnom završetku volontiranja, dobit će se certifikat o volontiranju i preporuke od relevantnih djelatnika Instituta.
Očekivani rezultati za volontere: Rad na ovoj izložbi iznimna prilika za direktno upoznavanje s umjetničkom scenom na ovim prostorima. Putem rada na izložbi, volonteri će moći kronološki sagledati društveno-političku situaciju na prostoru Istočne Europe, koja će im olakšati razumijevanje umjetnosti tog područja nastale u 20. stoljeću. Naše prijašnje iskustvo s volonterima pokazalo se iznimno pozitivnim i uspješnim. Kao primjer možemo navesti oblikovanje i promociju izložbe i konferencije "Prvi svjetski rat i avangardna umjetnost: Konstrukcija - dekonstrukcija", održane u MSU Zagreb 2014. g. Volonteri su imali prilike po prvi puta biti direktno uključeni u proces organizacije izložbe, korištenje primarnih materijala i stvaranje izložbe. S brojnim smo volonterima nastavili i suradnju nakon projekta.
Komentar organizatora: Molimo Vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do petka, 16. rujna 2016. g.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.