Gdje sam?

Kroz knjižnicu do mature

Mladi ste, dobro poznajete književnost i hrvatski jezik, a još k tome ste voljni okušati se u radu sa srednjoškolcima na pragu mature? Ako je tako, javite nam se!

Projekt se sastoji od kviza s pitanjima iz hrvatskog jezika i književnosti te opće kulture. Svrha?

Pomoć učenicima u pripremi za državnu maturu, ali da ih pri tome ne hvata trema! Dopuna kvizu su razne tribine, razgovori, radionice, koje se tiču književnosti, kulture i sličnih tema.

Ako se pitate zašto to radimo, odgovor je da potaknemo njihov interes za ta područja, naravno! Kviz se odvija u popodnevnim satima jednom mjesečno, popratni program u dodatnom (popodnevnom) terminu. Od vas se očekuje da sudjelujete u pripremi i provedbi kviza, kao i ostalog programa, po potrebi.

Kako se radi s „osjetljivom dobnom skupinom“ (sjećate li se svojeg puberteta?) potrebno je biti dovoljno fleksibilan i otvoren za uobličavanje optimalnog načina komuniciranja i rada s njima. Više o projektu: https://www.kgz.hr/hr/knjiznice/gradska-knjiznica/projekti-9689/kroz-knjiznicu-do-mature/29139

Organizator: Knjižnice grada Zagreba
Datum početka: 01.10.2016.
Lokacija: Gradska knjižnica, Starčevićev trg 6, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Knjižnice grada Zagreba
Lokacija projekta:Gradska knjižnica, Starčevićev trg 6, Zagreb
Ciljana skupina: učenici srednjih škola
Ciljani broj volontera:1 (do sad se prijavilo 1 volontera)
Datum početka: 01.10.2016
Datum završetka:31.12.2016
Broj sati: 5
Učestalost: mjesečno
Od - do: popodnevi sati
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Kontakt osoba: Ivana Fištrek, ivana.fistrek@kgz.hr
Web stranica: http://www.kgz.hr/hr/knjiznice/gradska-knjiznica/projekti-9689/kroz-knjiznicu-do-mature/29139
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: *
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Očekuje se da će učenici uz pomoć volontera i raspoloživih priručnika za pripremu državne mature utvrditi gradivo i savladati nejasnoće, odnosno usvojiti ono gradivo kojim ne vladaju najbolje. Na taj bi se način proširio i upotpunio program koji Gradska knjižnica već provodi od početka ove godine, a kojem je svrha propitivanje znanja iz hrvatske i svjetske književnosti te hrvatskoga jezika.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri će imati priliku u manje formalnom okruženju od poučavanja u razredu steći iskustvo rada s tom dobnom skupinom, upoznati stavove i navike današnjih generacija srednjoškolaca, pronaći optimalan način komunikacije s njima i uvidjeti koji su uzroci težeg savladavanja pojedinih dijelova gradiva nastave hrvatskoga jezika te tako steći iskustvo koje mogu implementirati u svoj daljnji rad. S obzirom na to da ova dobna skupina podrazumijeva i pozitivnu atmosferu, za pretpostaviti je da sam rad s njima donosi određeno zadovoljstvo i ispunjenost. Također, volonteri će usvojiti vještinu vođenja grupnih radionica, kreativnih i inovativnih pristupa radu te će se pri tome i sami usavršavati, kako osobno, tako i u struci.
Komentar organizatora: *

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.