Gdje sam?

Volonter/ka u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima traži volonterke i volontere za rad u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja.Centar je otvoren u srpnju 2013., realizacijom projekta “Uključivanje mladih u poboljšanje usluga za žrtve i svjedoke kažnjivih djela u Hrvatskoj”, na kojem su radili UNDP Hrvatska (United Nations Development Program), Ministarstvo pravosuđa i Udruga za podršku žrtvama i svjedocima.

Pozivni je centar na usluzi građanima i strancima na području Hrvatske, svakim radnim danom od 8 ujutro do 8 navečer.

Osnovne usluge koje se pružaju putem standardiziranog europskog i besplatnog broja 116 006 su:
- Emocionalna podrška
- Informiranje o zakonom zajamčenim pravima i načinima njihovog ostvarivanja
- Upućivanje pozivatelja na odgovarajuće institucije i organizacije

Za rad na telefonskim linijama volonteri su obučeni kroz nekoliko edukacija od kojih je najznačajnija ona u davanju emocionalne podrške putem telefona.

Za pružanje konkretnih informacija pozivateljima, volonteri se služe jedinstvenom bazom podataka u kojoj su pohranjene sve relevantne informacije za žrtve kaznenih djela i prekršaja te kontakti svih institucija i nevladinih organizacija, koje bi pozivatelju mogle pružiti adekvatnu pomoć.Volontira se u tri smjene dnevno, po četiri sata prema dogovoru (od 8 do 12, od 12 do 16 i od 16 do 20). Volonteri svoje dežurstvo odrađuju jednom tjedno, sudjeluju na mjesečnim sastancima i edukacijama.

Želja nam je ojačati volonterski tim uključivanjem i educiranjem 20 novih volontera. Udruga za podršku žrtvama i svjedocima osigurala bi im sve potrebne edukacije za rad na linijama, ali i neformalne radionice koje će im kasnije dobro doći, kako u stručnom radu, tako i u svakodnevnom životu.

Osim pružanja pravnih informacija i emocionalne podrške na 116 006, moguć je i dodatan volonterski angažman, usmjeren na povećanje vidljivosti NPC-a u javnosti i senzibiliziranje javnosti o položaju žrtava i svjedoka u RH.

Organizator: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima
Datum početka: 25.11.2016.
Lokacija: Ulica grada Vukovara 49, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga za podršku žrtvama i svjedocima
Lokacija projekta:Ulica grada Vukovara 49, Zagreb
Ciljana skupina: Pozivatelji - žrtve i svjedoci
Ciljani broj volontera:20 (do sad se prijavilo 20 volontera)
Datum početka: 25.11.2016
Datum završetka:31.12.2016
Broj sati: 4
Učestalost: tjedno
Od - do: 8-12; 12-16; 16-20
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Znanje stranih jezika: Engleski
Rad na računalu: Osnove rada na računalu
Komunikacijske vještine
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Posebni zahtjevi: - predanost i odgovornost u radu
Kontakt osoba: Ana Šeničnjak, koordinatorica Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja
Web stranica: www.pzs.hr
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Uvjet za početak volonterskog angažmana je prisustvovanje osovnoj obuci za rad na 116 006 liniji. Tijekom volontiranja, organizirat će se dodatne obuke iz područja prava i psihologije, a relevantna za pružanje podrške žrtvama i svjedocima u RH.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Većim brojem kvalificiranih volontera organizacija će moći pružiti još kvalitetniju uslugu korisnicima, a jačanjem kapaciteta kazneno-pravnog sustava kako bi mogao odgovoriti na potrebe žrtava i svjedoka te zaštiti njihova prava, ispunit će se krajnji cilj i svrha Nacionalnog pozivnog centra.
Očekivani rezultati za volontere: Volontiranjem u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja stječi ćete nove vještine i usavršiti stare, naučit ćete se radu u grupi, okvirno ćete se upoznati s pravnim sustavom u Hrvatskoj, a pružajući podršku i informacije onima u potrebi,doprinijet ćete zajednici. Naučit ćete o važnosti primjene interdisciplinarnog pristupa u pružanje podrške žrtvama i svjedocima (pravo+psihologija) te ćete razbiti predrasude prema različitim skupinama ljudi, potencijalnim pozivateljima.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.