Gdje sam?

Izrada nastambi za životinje u Centru "Key"

Pozivamo zainteresirane volontere da nam se pridruže u nadolazećim aktivnostima:
- Izrada nastambi za ovce, pse, kuniće, zečeve i ostale male životinje
- Pojačavanje postojećih ograda te ograđivanje novog prostora za životinje
- Postavljanje mreža za zaštitu malih životinja od letećih predatora (škanjaca)
- Kopanje i izrada malih jezerca

Osim istraživanja i edukacije, u Centru za zaštitu životinja i prirode „Key“ pružamo i trajno utočište životinjama koje su bile bolesne, zlostavljane, napuštene ili kojima je prijetila smrt.

Osim pasa i mačaka koji su trenutno smješteni u Zagrebu, u Centru "Key" želimo pružiti sigurno utočište i drugim vrstama, no za to nam je potrebna pomoć pri izgradnji njihovih nastambi, kao i za ograđivanje i dodatnu zaštitu određenih prostora (primjerice za kuniće).

Na proljeće želimo ove životinje dovesti u njihovi novi, trajni i siguran dom, stoga pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i budu dio stvaranja jedne sigurne i mirne zajednice i suživota između čovjeka, životinja i prirode.

Centar „Key“ se nalazi nedaleko od Siska, a volonterske aktivnosti će se odvijati u jednodnevnim akcijama. Prijevoz iz Zagreba i nazad je osiguran, kao i topli veganski obrok za sve volontere.

Datum održavanja prve akcije je 26.11.2016. (subota).

Iz Zagreba se kreće u 8:00h, a nazad smo u 18:00 h.

Molimo da prijavu za volontiranje pošaljete kroz bazu VCZ-a i na mail info@centarzp.org, kako bismo mogli organizirati prijevoz (ukoliko imate svoje vozilo i možete povesti još par ljudi, navedite i to).

Trenutno možemo osigurati prijevoz za još 3 osobe.

Organizator: Centar za zaštitu životinja i prirode
Datum početka: 26.11.2016.
Lokacija: Sisak, Sisak

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Centar za zaštitu životinja i prirode
Lokacija projekta:Sisak, Sisak
Ciljana skupina: Svi koji se žele više angažirati za zaštitu životinja i prirode
Ciljani broj volontera:3 (do sad se prijavilo 3 volontera)
Datum početka: 26.11.2016
Datum završetka:26.11.2016
Broj sati: 6
Učestalost: mjesečno
Od - do: od 8 do 18h
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Prijevoz (posjedovanje vozačke dozvole)

Poželjno je znanje s alatom, ali nije uvjet - dovoljna je i volja da se nauči :)
Kontakt osoba: Mariana Vidmar
Web stranica: www.centarzp.org
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: S obzirom da se putuje iz Zagreba i nazad, te da radimo s alatima, drvom i žičanim ogradama, za ovaj projekt molimo da se jave samo osobe koje su punoljetne.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Organizacija ali i volonteri će pridonijeti u stvaranju jednog nenasilnog i mirnog mjesta za suživot životinja, čovjeka i prirode. Konkretno, pomoći će u stvaranju sigurnog prostora i nastambi za životinje koje će biti smještene u sklopu Centra "Key".
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri će moći naučiti više o zaštiti prirode i životinja, a kroz konkretne akcije mogu saznati više o prirodnom načinu života vrsta koje često nemamo priliku vidjeti u njihovom prirodnom staništu ili u nenasilnom kontekstu (to se najviše odnosi na ovce, kuniće, itd.) Kroz naše jednodnevne akcije, mogu se upoznati i s našim radom, te saznati zašto želimo izgraditi utočište za sve vrste životinja, te uvidjeti da i ostale životinje koje često smatramo samo resursima, su zapravo živa i osjećajna bića koja također zaslužuju pravo na život i osobni mir. A upravo to im želimo pružiti, zato im radimo nastambe i ograđujemo prostor kako bi mirno mogle dočekati starost u Centru "Key". Osim toga, mnogi ljudi koji inače nemaju prilike ili vremena za to, moći će provesti barem jedan dan u čistoj prirodi i uživati u njenoj divljini.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.