Gdje sam?

MEĐUNARODNI DAN RIJETKIH BOLESTI

Hrvatski savez za rijetke bolesti i u 2017. godini obilježit će desetu godinu zaredom međunarodni Dan rijetkih bolesti prikupljanjem dobrih želja. Kampanja pod sloganom Zagrli za rijetke, zagrli lijepim riječima“ započela je 20. veljače, nastavit će se druženjem 25.2. na Cvjetnom trgu i trajat će do 28. veljače.

Pridružite nam se na Cvjetnom trgu u Zagrebu u subotu, 25. veljače od 10 do 14 sati, i pomozite nam podići svijest o riejtkim bolestima! Mi ćemo tamo postaviti "drvo života" na koje će građani lijepiti svoje lijepe želje.


Vi možete:


- dijeliti letke

- pisati poruke s dobrim željama

- grliti se

- fotkati se

- motivirati građane da se i oni uključe u akciju


U 13 sati pridružit će nam se i gradonačelnik gosp. Milan Bandić.


Organizator: Hrvatski savez za rijetke bolesti
Datum početka: 25.02.2017.
Lokacija: Cvjetni trg Zagreb, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Hrvatski savez za rijetke bolesti
Lokacija projekta:Cvjetni trg Zagreb, Zagreb
Ciljana skupina: oboljeli od rijetkih bolesti, građani grada Zagreba
Ciljani broj volontera:20 (do sad se prijavilo 1 volontera)
Datum početka: 25.02.2017
Datum završetka:25.02.2017
Broj sati: 4
Učestalost: svakodnevno
Od - do: 10-14
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Kontakt osoba: Tihana Kreso
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Okupljanjem na Cvjetnom trgu u Zagrebu u subotu, 25. veljače od 10 do 14 sati, članovi Hrvatskog saveza za rijetke bolesti, volonteri te svi zainteresirani građani podržat će rad Saveza i oboljele od rijetkih bolesti zajedničkim fotografiranjem i prikupljanjem dobrih poruka, odnosno lijepih želja za oboljele i članove njihovih obitelji. Kako bismo prikupili što veći broj dobrih želja i motivirali građane da nam se pridruže, potrebni su nam volonteri!Inicijativa je usmjerena na podizanje svijesti institucija, medicinskih djelatnika i šire javnosti o postojanju rijetkih bolesti i problema s kojima se susreću oboljele osobe. Upravo je Hrvatski savez za rijetke bolesti dio međunarodne inicijative„Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“, od njenih početaka te ove godine obilježava jubilarnu desetu godišnjicu. Podsjetimo, prošle je godine u sklopu kampanje u organizaciji Hrvatskog saveza za rijetke bolesti prikupljeno 79 tisuća fotografija zagrljaja iz čak 45 zemalja svijeta, čime se pokušao oboriti svjetski rekord u broju prikupljenih fotografija zagrljaja. Iako svjetski rekord nije oboren, svi građani pozvani su da se i ove godine fotografijama priključe inicijative te da zajedno pošalju snažnu poruku oboljelima. Svi zainteresirani građani mogu se priključiti kampanji tako da prikupe poruke podrške i fotografiraju se s njima, a potom ih objave na službenoj platformi http://hugforrare.com/ te na svojim društvenim mrežama uz hashtag #hugforrare.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Prikupljeno mnogo dobrih želja za oboljele od rijetkih bolesti
Očekivani rezultati za volontere: Senzibilizirani za rad s osjetljivim društvenim skupinama, stjecanje organizacijskih vještina, stjecanje vještina komunikacije

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.