Gdje sam?

Priprema i provođenje izložbe - “Umjetnik na odmoru 2016. ” i “JIŘÍ VALOCH – Moć nemoćnih”

Volonterska praksa u Institutu za istraživanje avangarde u Zagrebu pruža priliku mladim studentima humanističkih znanosti za stjecanjem vrijednog praktičnog znanja, direktno upoznavanje s najvažnijim umjetnicima s područja Istočne Europe.

Program volontiranja namijenjen je studenticama i studentima povijesti umjetnosti, sociologije, antropologije, etnologije i kulturne antropologije, kulturnog menadžmenta, likovnih umjetnosti, dizajna i srodnih disciplina.

Izložbe se otvaraju u subotu, 27. 5. 2017., ostaju otvorene do 7. 6. 2017, Muzej suvremene umjetnosti Zagreb.

Volonteri bi aktivno bili uključeni u stvaranje i brigu o izložbama koje se u sklopu projekta “Umjetnik na odmoru” odvijaju u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb - “Umjetnik na odmoru 2016. ” i “JIŘÍ VALOCH – Moć nemoćnih”.

S volonterskim radom moguće je započeti odmah, a raspored i aktivnosti bit će dogovoreni prema mogućnosti volontera i potrebama projekta. Aktivnosti čuvanja izložbe odvijale bi se u radnom vremenu Muzeja suvremene umjetnosti. 

Organizator: Institut za istraživanje avangarde
Datum početka: 22.05.2017.
Lokacija: Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Institut za istraživanje avangarde
Lokacija projekta:Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, Zagreb
Ciljana skupina: Studenti, mladi, akademska zajednica, umjetnici, šira javnost
Ciljani broj volontera:10 (do sad se prijavilo 2 volontera)
Datum početka: 22.05.2017
Datum završetka:07.06.2017
Broj sati: 3
Učestalost: svakodnevno
Od - do: 11.00 - 18.00
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Znanje stranih jezika: Engleski
Rad na računalu: Osnove rada na računalu
Odnosi s javnošću/marketing
Kontakt osoba: Dorotea Fotivec, dorotea.fotivec@avantgarde-museum.com
Web stranica: http://www.instituteavantgarde.com/en/projects/uno/
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Volonteri nakon završetka volontiranja mogu dobiti pisanu potvrdu o volontiranju.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Misija projekta "Umjetnik na odmoru" koja se provodi i ovom izložbom, uz ostale aktivnosti, je prezentiranje raznih nasljeđa prve avangarde koja su se razvila u različitim zemljama i kontekstima. Pokretačka sila projekta je prezentiranje umjetnika javnosti u Hrvatskoj. Projektom se žele povezati sve aktivnosti koje spajaju povijesnu avangardu i prikazati je javnosti na neposredan način izvan institucionalnog okruženja.
Očekivani rezultati za volontere: Volonterske aktivnosti će, prema mogućunostima i željama volontera uključivati organizaciju i pripremu radova za izložbu, organizaciju i provođenje performansa, surađivati pri čuvanju postava itd. Volonteri će imati priliku upoznati neke od umjetnike, a radom na projektu stjeći će izravno iskustvo produkcije, organizacije i postavljanja izložbe, kao i imati priliku za učenje o umjetnosti ovog područja izravnom komunikacijom s akterima te scene. Sudjelovanjem u organizaciji izložbe projekta, volonteri bi se upoznali sa stvaralaštvom nekih od najznačajnijih neoavangardnih umjetnika u Istočnoj Europi poput Istvána Nádlera (Mađarska), Katalin Ladik (Mađarska), Raše Todosijevića (Srbija), Leva Nussberga (Rusija), Philipa Corner (SAD), Rudolfa Sikore (Slovačka), Jarosława Kozłowskog (Poljska), Vladimira Gudca (Hrvatska)... Uz to, upoznali bi se s radom umjetnika, teoretičara umjetnosti, profesora i kustosa, istaknutog pojedinca češke umjetničke scene - Jiříja Valocha. Teme koje su u svojoj umjetničkoj praksi obrađivali ovi umjetnici kreću se od istraživanja povijesnih avangardi, istraživanja jezika, glazbe, glasa i pokreta, bave se temama feminizma, ekologije, čovjekove uloge u svijetu, bave se propitivanjem medija i simbola.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.