Gdje sam?

Slatki servis (šk.god.2017/2018) - individualna podrška djeci oboljeloj od dijabetesa tipa 1

SLATKI SERVIS - individualna podrška djeci oboljeloj od dijabetesa tipa 1 na području Zagreba i okolice tijekom šk. god. 2017/2018

slatki servis

Kontrola i disciplina često su teški i dosadni, a takav je i sam dijabetes tipa 1. Oboljela djeca zato trebaju hrabre, tople i odgovorne volontere koji su spremni učiti i koji će im pomoći da se osamostale. Postanite volonter i povremeno preuzmite dio te odgovornosti i obveza, odnosno malo im pridržite teret dječjeg dijabetesa!

Kroz uvodne (obvezne) edukacije i zatim kroz iskustvo individualnog rada s djecom uz stručnu podršku naučit ćete mnogo o dijabetesu tipa 1 s medicinske, nutritivne, psihološke i životne strane, o radu s djecom u raznim situacijama te ćete izvježbati matematičke operacije nužne za kontrolu dijabetesa.

Volonteri trebaju odvolontirati minimalno 20 sati mjesečno prema dogovoru i potrebama roditelja i djece

„Ja ću te sve naučiti, a moji roditelji su uvijek tu da nam pomognu. Ako mogu ja, možeš i ti. ;) Hvala ti!“

Opis posla i Prijavnicu možete pronaći ovdje.
Prijave primamo do 22.rujna!

Organizator: Udruga za skrb djece s posebnim zdravstvenim potrebama 3L
Datum početka: 25.09.2017.
Lokacija: Zagreb i okolica, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga za skrb djece s posebnim zdravstvenim potrebama 3L
Lokacija projekta:Zagreb i okolica, Zagreb
Ciljana skupina: djeca oboljela od dijabetesa tipa 1 okvirno 5 do 11 godina
Ciljani broj volontera:20 (do sad se prijavilo 5 volontera)
Datum početka: 25.09.2017
Datum završetka:31.12.2017
Broj sati: 20
Učestalost: mjesečno
Od - do: prema dogovoru
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Posebni zahtjevi: Volja za rad s djecom, velika odgovornost i malo hrabrosti
Kontakt osoba: Zrinka Babić
Web stranica: http://www.3ludruga.hr/slatki-servis/
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Prijave primamo do druge polovice rujna. Nakon uvodnog sastanka/intervjua potencijalni volonteri prolaze psihološku procjenu. Za uključene volontere edukacije su obvezne i planirano će se održavati tri vikenda od 30. rujna do 15. listopada u Španskom i u Ilici 48 okvirno od 9 do 16 sati. Ovo je druga godina provođenja programa Slatki servis, reakcije stručnih suradnika, obitelji i volontera do sada su redom pozitivne i veselimo se nastavku i rastu u suradnji s vama! Prije slanja prijave molimo pročitajte Opis posla objavljen na http://www.3ludruga.hr/slatki-servis/
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Za organiciju uspješno uključenje do 20 novih volontera u program Slatki servis i ostvarenje ciljeva projekta. Za djecu i roditelje upoznavanje dobrih ljudi iz zajednice koji će im biti podrška, 20 sati mjesečno olakšati život s dijabetesom i povećati kvalitetu života.
Očekivani rezultati za volontere: Kroz program obvezne edukacije volonteri stiču pedagoške vještine, socijalne vještine - suradnja s roditeljima, odgojno-obrazovnim ustanovama i djetetom, podrška djeci u učenju i ponašanju, vještine učinkovite komunikacije, znanje o dijabetesu tipa 1 – medicinski, psihološki, nutritivno i iskustveno, zdrave životne navike i matematičke vještine. Volonteri najviše uče kroz iskustvo rada s djetetom s težim oštećenjem zdravlja i upoznavanje s izazovima s kojima se susreću obitelji djece s posebnim zdravstvenim potrebama. Uključeni volonteri imaju priliku pomoći u senzibilizaciji javnosti i širenju tolerancije, smanjenju nasilnog ponašanja prema djeci oboljeloj od dijabetesa tipa 1, stigmatiziranju i sl.
Komentar organizatora: Uzbuđeni smo zbog novog početka (druge godine) ovog vrijednog programa. Svjesni smo i dobiti i odgovornosti koju nosi ova volonterska pozicija i stoga se još više veselimo vašim prijavama i svemu što slijedi nakon toga. Hvala vam!

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.